Hymer bouwt vernieuwde Van ook op Mercedes Sprinter

Hymer Van S camper

Hymer Van: ook op Mercedes Sprinter

STUTTGART – Veel camper binnen een compact formaat. Zo zou je de nieuwe Hymer Van S kunnen omschrijven. Vanwege de vraag naar kleine, compacte campers heeft Hymer de Van opnieuw in productie genomen en is nu bezig om daar weer een complete, op de huidige markt afgestemde serie van te maken.

Onlangs werd al de Van 374 gepresenteerd, met enkele bedden. Maar er stond nog meer moois uit deze serie op de CMT in Stuttgart, namelijk de nieuwe Van S. Deze is nog wat korter gebouwd en is ook luxueuzer uitgevoerd. Hymer bouwt deze dan ook op een wat duurdere basis, namelijk de Mercedes Sprinter.

Met een totale lengte van 5,65 meter is de nieuwe Hymer Van S 500 de meest compacte camper die er tot nu toe op een Mercedes Sprinter wordt gebouwd. Die compacte afmetingen maken de camper niet alleen wendbaar, het vinden van een parkeerplek en het parkeren op zich is ook een stuk makkelijker. De Hymer Compact S is dan ook een camper waarmee je met speels gemak zowel door de stad als over smalle landweggetjes kunt manoeuvreren.

Hymer Van SDe compacte afmetingen hebben ook een bijkomend voordeel. Het rijklare gewicht van de camper bedraagt slechts 2600 kilo. Met een maximaal toelaatbare massa van 3500 kilo resulteert dat in een riant laadvermogen van maar liefst 900 kilo. Meer dan voldoende om ook alle bagage voor een langere reis met de camper mee te kunnen nemen. Hymer heeft dan ook zijn best gedaan om zo veel mogelijk bergruimte in de Van S te creëren. Zo is er een garage onder het bed, welke tot 350 kilo kan worden belast. Optioneel is er ook een klep aan de achterzijde verkrijgbaar.

Uiteraard is de interieurverlichting uitgevoerd met duurzame, zuinige ledlampen. De keuken heeft een tweepits kookplaat, een koelkast met een inhoud van 65 liter, diverse laden alsmede een uit te breiden werkblad.

Naast de Van S 500, die voorzien is van een dwars geplaatst tweepersoons bed komt er ook een iets langere (6,36 m) Van S 520 uit die voorzien is van 2 enkele bedden, die vanzelfsprekend in de lengte zijn geplaatst.

Beide modellen worden gebouwd op de Mercedes-Benz Sprinter 313 CDI met een 2,2-liter dieselmotor met 129 pk, welke de achteras aandrijft. Uiteraard is de Sprinter uitgerust met alle veiligheidsvoorzieningen die Mercedes af fabriek biedt. Tegen meerprijs is er een 7-traps automatische versnellingsbak leverbaar, naast de vele andere opties.

Like dit artikel
Tweet dit artikel