Hymer Venture S wint prestigieuze iF Design Award

Hymer Venture S camper wint prestigieuze iF Design Award

Hymer Venture S camper wint prestigieuze iF Design Award

De innovatieve Hymer Venture S camper heeft de prestigieuze iF Design Award 2023 gewonnen, waarmee het voertuig een nieuwe mijlpaal bereikt in zijn succesverhaal.

Deze prijs wordt gezien als een van de meest vooraanstaande designprijzen ter wereld, met een jury bestaande uit 133 designexperts uit twintig landen​​. De Venture S, oorspronkelijk geïntroduceerd als het Vision Venture prototype in 2019, heeft al eerder prijzen gewonnen. Eerder won het voertuig al een German Design Award en een European Innovation Award​.

Wat maakt de Venture S zo bijzonder?

Hymer’s Venture S onderscheidt zich door zijn innovatieve ontwerp en functionaliteit. Hij biedt een geheel nieuwe dimensie aan het leven in een camper, met een unieke combinatie van comfort, design en functionaliteit, verdeeld over twee niveaus. Een van de belangrijkste innovaties is het unieke Instant Loft – een pneumatisch hefdak met geïntegreerde trap, evenals de opvallende achterklep met een 180-graden echt glazen Infinity Screen en een exclusief zonnedek​.

Innovatief ontwerp en functionaliteit

De Venture S creëert een nieuwe categorie campers door de perfecte combinatie van levensstijl en comfort, van kampvuur tot hightech in één uniek voertuig. Het voertuig belooft compromisloze vrijheid en stelt nieuwe normen door zijn opvallende uiterlijk en smalle bouw, terwijl het toch voldoende ruimte biedt​.

Daarnaast bevat het voertuig een sfeervol verlichtingsconcept met vier niveaus. Daardoor kan de gebruiker de verlichting aanpassen via een centrale bediening of de HYMER Connect app​. Met de moderne, krachtige Mercedes-Benz Sprinter 419 CDI als standaard basisvoertuig en vierwielaandrijving, biedt de Venture S ook een sterke en betrouwbare basis voor avonturen buiten de gebaande paden​.

Over de iF Design Awards

Hymer camper wint prestigieuze iF Design AwardDe iF Design Awards bestaan al meer dan 60 jaar en staan bekend als een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld. De beoordeling van de inzendingen is in handen van 133 designexperts uit twintig verschillende landen. In 2023 werden 75 ontwerpen geselecteerd voor de gouden award uit bijna 11.000 inzendingen. Deze zijn afkomstig van zowel bekende internationale bedrijven, startups en uit uiteenlopende, niet direct voor de hand liggende bronnen. Deze awards bevestigen niet alleen de kwaliteit en creativiteit van de winnende ontwerpen. Ze bieden ook inspiratie voor de beste creaties die de designwereld op dit moment te bieden heeft​​.

Like dit artikel
Tweet dit artikel