Hymercar Grand Canyon S

Hymercar Grand Canyon S

Hymercar Grand Canyon S – op basis van Mercedes Sprinter

BAD WALDSEE – Het was eigenlijk een kwestie van tijd, voordat Hymer een buscamper op basis van de Mercedes Sprinter op de markt zou brengen.

Mercedes heeft met name in Duitsland een uitstekend imago en veel Duitsers rijden toch het liefst met die ‘ster’ op de motorkap rond. Nu is het inderdaad zo ver: Hymer introduceert de nieuwe Hymercar Grand Canyon S, een ruime buscamper die op basis van de Mercedes Sprinter wordt gebouwd.

Deze nieuwe buscamper moet het Hymercar modellenpalet naar boven toe afronden en het huidige programma, dat bestaat uit buscampers op basis van een Fiat Ducato, ook verder aanvullen.

De samenwerking tussen Mercedes en Hymer kent een lange traditie. Daarom is het ook geen wonder dat Hymer, na de succesvolle entree van de ML-T en ML-I (half-)integraal campers ook een Sprinter als basis voor een buscamper zou toepassen. En dat ondanks het feit dat de Spinter, die niet alleen aanzienlijk duurder dan zijn Italiaanse concurrent is, inwendig ook een stukje smaller is. Standaard is de carrosserie van de Sprinter eigenlijk te smal om een normaal dwarsbed te kunnen plaatsen, één van de redenen waarom de Sprinter niet zo vaak als basis voor een camper wordt gebruikt.

Om de totale lengte van de camper niet boven de 6 meter uit te laten komen is een dwarsbed bijna niet te vermijden. Om toch een dwarsbed toe te kunnen passen, zorgt Hymer daarom voor een paar verbredingen op raamhoogte van de carrosserie. Met behulp van deze ‘oren’ biedt het bed achterin de camper een ruimte van 195 x 140 cm.

Een koudschuim matras met verende bodem moet daarbij voor het noodzakelijke slaapcomfort zorgen. Het beddengoed kan overdag worden weggewerkt achter het omhoog geklapte middelste deel van het bed. Op die manier ontstaat niet alleen een doorgang via de achterzijde van de camper, maar wordt er ook meer bergruimte voor grote voorwerpen zoals fietsen gerealiseerd.

De zijkanten van het bed dienen als bergruimte voor o.a. de gasflessen. Halverwege de linkerzijde van de camper bevindt zich de natte cel.  Daar tegenover bevind zich het moderne, compleet ingerichte keukenblok. De Grand Canyon S heeft in de keuken uiteraard alles wat we ons in een buscamper kunnen wensen.De zitgroep voorin biedt ruimte voor 4 personen. Tegen meerprijs is deze ook in leer verkrijgbaar. Wie niet voldoende heeft aan het tweepersoons bed, kan optioneel ook een uitklapbaar slaapdak met nog 2 slaapplaatsen bestellen.

Het interieur is afgewerkt zoals we van Hymer gewend zijn. Er is voldoende thermische en akoestische isolatie en de energiezuinige ledverlichting kan met een vingertip worden bediend. Het is modern maar gezellig afgewerkt in Chiavenna notendecor, dat mooi combineert met de vloer in ‘Ardeche’ houtdecor.

De rijeigenschappen van de Sprinter laten weinig te wensen over. Ze zijn bijna vergelijkbaar met die van een personenauto. Ook de veiligheidssystemen zijn op een hoog niveau. De Sprinter van de Hymercar Grand Canyon S is ook standaard voorzien van een zijwind assistent. Optioneel is er nog het één en ander te verkrijgen. Ook kan men tegen meerprijs kiezen voor vierwielaandrijving, standaard worden in de Hymercar Grand Canyon alleen de achterwielen aangedreven.

In Duitsland zal de Hymercar Grand Canyon S op basis van de Sprinter 310 CD met 115 pk motor leverbaar zijn vanaf € 55.490,-. In Nederland ligt dat bedrag in verband met de BPM uiteraard een stuk hoger.

Like dit artikel
Tweet dit artikel