De Hymer Lady Camper is klaar

HymerCar Lady Camper

De HymerCar Lady Camper

BAD WALDSEE – Eindelijk is het zo ver. De Lady Camper, die bij Hymer door een aantal studentes werd ontwikkeld, is klaar om aan het grote publiek te worden getoond. De wagen is al een maand klaar, maar was in het opleidingscentrum van de studentes tentoongesteld.

Als basis dient een Volkswagen T5 bestelwagen, die door Hymer al tot HymerCar Cape Town buscamper was omgebouwd.

Die Cape Town heeft al een uitgekiende camperinrichting, en dat in een behoorlijk compacte bestelbus. De studentes vonden het dan ook een ware uitdaging om hun ideeën in de dergelijk kleine ruimte onder te moeten brengen.

Dat gold met name voor de meubilering van de Cape Town. Zij hadden bijvoorbeeld besloten om de meubels aan de zijde van de bestuurder in tweeën te delen. De afzonderlijke delen zijn kleiner en lichter, en daardoor makkelijker te demonteren en om te wisselen.

In plaats daarvan kan er bijvoorbeeld een toiletunit, een minibar met ruimte voor de make-up spulletjes alsmede een grote spiegel, of een verrijdbare kleerkast worden geplaatst. De laatste biedt zelfs voldoende hoogte om kleren op te kunnen hangen.

Ook bij de schuifdeur hadden de studentes een mogelijkheid voor verbetering gevonden. Zij plaatsten daar een schoenenkast, die naar keuze door een extra bergvak of een vijfde zitplaats kan worden vervangen.

HymerCar Lady CamperOok qua design is er het nodige veranderd. De voorstoelen en de zitbank zijn opnieuw gestoffeerd, nu met crème leder met donkerrode accenten. De multifunctionele tas aan de rugleuning van de bijrijdersstoel is ideaal voor alle spullen die men tijdens de rit bij de hand wil hebben.

Er is ook LED sfeerverlichting in de Cape Town aangebracht, die wordt aangevuld met een echte eye-catcher in de vorm van LED buitenverlichting die onder het hefdak is gemonteerd, en waarvan de lichtkleur kan worden veranderd..

Bovendien is er een sterrenhemel in het hefdak aangebracht. Zo kun je ook bij slecht weer onder de sterrenhemel slapen. Verder hebben de studentes het bed onder het hefdak in drieën laten delen. Zo kan het overdag beter worden weggewerkt waardoor er aanzienlijk meer stahoogte in de camper is.

De Lady Camper is aan de buitenzijde duidelijk te herkennen aan de speciale braamkleurige graphics en het schildje met op de grill. Hymer gaat de komende weken kijken welke elementen van dit project in de standaard HymerCar modellen kunnen worden verwerkt.

 

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel