Hymermobil B-Klasse ook als MasterLine leverbaar

Hymermobil B-Klasse MasterLine

Hymermobil B-Klasse nu ook als MasterLine leverbaar

Al bijna 50 jaar staat de Hymermobil symbool voor de topklasse onder de integraal campers. Ook staat deze serie Hymer campers bekend om haar innovaties en kwaliteit. Hymer mag er daarom met trots “Made in Germany” op zetten.

Hymer GmbH & Co. KG wil de Hymermobil-serie naar een nieuw niveau brengen en presenteert daarom de Hymermobil B-Klasse MasterLine.

De combinatie van de Mercedes-Benz Sprinter aandrijfkop en het hoogwaardige, door Hymer zelf ontwikkelde SLC-chassis biedt bij een breedte van 2,35 meter de modernste carrosserietechniek en een royale hoofdruimte van 1,98 meter. Met een nieuw designconcept, de Hymer Iconic Signature, heeft ook de buitenkant van het nieuwe vlaggenschip uit Bad Waldsee een uniek onderscheidend kenmerk. Samen met een absoluut hoogwaardig interieur en een exceptioneel ruimtelijk gevoel onderscheidt de Hymermobil B-Klasse MasterLine zich in de indelingen 780 en 790 duidelijk van de massa van de geïntegreerde campers tot 4,5 ton.

Belangrijke mijlpaal

“Met de Hymermobil B-Klasse MasterLine zetten we opnieuw een belangrijke mijlpaal in onze productportfolio en lanceren we een camper op de markt die opnieuw voldoet aan onze bekende premium normen. Zowel qua structuur en design als qua techniek en chassis zijn de beste elementen en componenten van ons bedrijf aanwezig”, aldus Christian Bauer, directeur van Hymer GmbH & Co. KG. De Duitse camperfabrikant vertrouwt opnieuw op de beproefde premium combinatie van de powerheadvariant van de nieuwe Mercedes-Benz Sprinter met het SLC-chassis van Hymer. In de ruime dubbele bodem biedt het chassis voldoende ruimte voor alle technische componenten, terwijl het interieur een comfortabele stahoogte van 1,98 meter biedt dankzij de geheel vlakke vloer. Een bijzonder aspect in de carrosserie is de grote panoramische voorruit, die direct in de licht gebogen zijruiten zonder zichtbare A-stijl opgaat en zo een bijzonder groot gezichtsveld biedt. Ook de extra brede toegangsdeur is opnieuw ontworpen en optimaal in het woongedeelte geïntegreerd, optioneel met geïntegreerde verlichting, sluithulp en comfortabele, sleutelloze toegang dankzij de RFID-chip. Het grote doorlaadcompartiment en de garage met een standaard laadvermogen tot 350 kg creëren veel ruimte voor bagage en kampeeruitrusting. Vermogen, wendbaarheid en comfort kenmerken de motoren van de nieuwe Mercedes-Benz Sprinter, vooral de optionele 177 pk dieselmotor, die exclusief voor campers wordt aangeboden. In combinatie met de nieuwe handgeschakelde 6-versnellingsbak of de automatische 9-versnellingsbak zijn hoge kruissnelheden met maximaal geluid en rijcomfort en een geoptimaliseerd brandstofverbruik mogelijk. Daarnaast zorgen talrijke hulpsystemen zoals zijwind of remhulp en de Distronic Active Distance Assist voor een hoog veiligheidsniveau.

Unieke designaccenten

Met de B-Klasse MasterLine valt het exterieur op dat in samenwerking met StudioSYN is ontwikkeld. Vooral het herontwerp van het front geeft de camper een nog dynamischer uiterlijk: de zichtbare randen nemen de lijnen van de koplampen op en dragen ze in de verlengde zijcontour. Het licht pijlvormige voorstuk vormt het nieuwe designelement, de Hymer Iconic Signature. De hoogwaardige zwarte grille en het hoogglanzende radiatorframe met verchroomde sierlijsten en de LED-mistlampen onderstrepen het sportieve en exclusieve uiterlijk. De 3D-GFK-achterwand, inclusief geïntegreerde lichtdrager en zelfdragende garagebehuizing, met zijn sportieve diffusoroptiek, vormt de elegante afwerking van het voertuig.

Ook het interieur van de B-Klasse MasterLine overtuigt door de harmonieuze vormgeving, waarbij de moderne rechte lijnen, zoals ze van Hymer bekend zijn, verder zijn verfijnd. De lichtgekleurde meubeldecoratie van Grand Oak wordt gecombineerd met elementen in modern, mat wit, terwijl het donkere fluweel exclusieve kleuraccenten aanbrengt. De nieuwe combinaties en beige kleuren resulteren in harmonieuze en huiselijke kleurcomposities die tegelijkertijd elegant en fraai zijn.

Hoogwaardige uitrusting

Hymer blijft als premium fabrikant trouw aan haar normen. Niet alleen in termen van design, maar ook in termen van uitrusting. Een hoogwaardige wollen stoffering zorgt voor warmte in de zitgroepen en wandbekleding. Voor een verdere visuele verbetering van de bestuurderscabine zijn alle wanden bekleed in de vorm van met stof gelamineerde vormdelen, waardoor een aangename symbiose tussen woongedeelte en cockpit ontstaat. Een groot zitgedeelte, waarin de hoofdsteunen kunnen worden opgeborgen om zo nodig ruimte te besparen, en een ruime keuken met een groot werkblad zorgen voor een royaal gevoel van ruimte in de B-Klasse MasterLine. Het grote werkblad, de halfhoge apothekerslade en de nieuwe koelkast geven de keuken de flair van een exclusieve woonkeuken. Voor extra privacy kan het woongedeelte worden gescheiden van het slaapgedeelte.

Indelingen

De Hymermobil B-Klasse MasterLine is vanaf eind mei 2019 verkrijgbaar in de lay-outs 780 en 790. De 780 heeft meer dan twee meter lange en bijna 90 centimeter brede eenpersoonsbedden, terwijl we in de Masterline 790 een elektrisch in hoogte verstelbare queensbed met een ligvlak van 200 tot 156 centimeter vinden. De sfeerverlichting op de bovenkastjes, onder het aanrecht en op de plint draagt bij aan de behaaglijke sfeer aan boord. De zes USB-poorten die standaard beschikbaar zijn in het woongedeelte zijn nieuw. De badkamer beschikt ook over een royale douche met een stahoogte van 1,94 meter.

Like dit artikel
Tweet dit artikel