Hymer’s Galileo Concept

Hymer’s Galileo Concept

Hymer’s Galileo Concept

De Erwin Hymer Group liet op de Caravan Salon ook zien hoe camperen er over 20 jaar uit zou kunnen zien. Een droomcamper die je bij de dealer helemaal zelf kunt samenstellen en configureren.

Showroommodellen zijn er niet meer bij, want alles wordt met behulp van Virtual Reality tot in de kleinste details nagebootst.

In samenwerking met het designteam van Digital Design Solutions presenteerde Hymer op de Caravan Salon de eerste virtuele camperconfigurator, inclusief showrooms en een volledig geautomatiseerde productie. De klant kan rondlopen in verschillende voertuigtypes, zelfstandig plattegronden configureren, zelf de stoffen en kleuren kiezen en dus ook zijn persoonlijke individualiteit de vrije loop laten. Met Virtual Reality (VR) kan hij dan niet alleen alle veranderingen die hij doorvoert zien gebeuren, maar ook driedimensionaal ervaren. Is het voertuig te klein of te groot? Is de zitgroep op de juiste plaats? Past deze indeling het beste? In de toekomst zullen al deze vragen in de toekomst met één druk op de knop worden beantwoord. Het hoogtepunt van de configuratie is een reis die eindigt op het strand met de eerder geconfigureerde camper.

Aandrijfplatform met configureerbare cabine

De Erwin Hymer Groep bracht als voorbeeld ook een conceptcamper naar de Caravan Salon in Düsseldorf. Een model dat in deze vorm misschien binnen 20 jaar werkelijkheid zou kunnen worden. De Hymer Concept Galileo is een 2,30 meter breed en 6,80 meter lang aandrijfplatform waarop een eerder geconfigureerde lichtgewicht cabine is gemonteerd. Hoe en waarmee de camper later zal worden bestuurd, is nog niet definitief vastgesteld. Het spreekt voor zich dat het een emissievrije aandrijving zal zijn, bijvoorbeeld een elektromotor of een brandstofcel. Het vermogen moet via wielnaafmotoren op alle vier de wielen worden overgebracht.

Volledig autonoom

Het conceptvoertuig rijdt bovendien ook volledig autonoom. Een stuur, de bestuurdersstoel en passagiersstoel zijn niet langer nodig. In plaats daarvan zijn er twee comfortabele stoelen in het futuristisch ogende interieur, dat dankzij de enorme voorramen wordt overspoeld met licht. Net als in een vliegtuig kunnen de twee luxe stoelen automatisch worden omgebouwd tot volwaardige bedden. De grote ramen zijn gemaakt van intelligent, schakelbaar en thermochroom glas. Ze kunnen met een druk op de knop worden gedimd. Het dakraam is uitgerust met een fotovoltaïsch systeem. Aan de achterzijde van het Concept Galileo kunnen klanten een groot keukenblok of een stapelbed in combinatie met een kleiner keukenblok bestellen.

Sauna of keuken naar wens

Het hoogtepunt van het keukenblok is de mogelijkheid om deze uit te breiden naar het terras. Terras? Ja, want naast de grote deuren die ook opgevouwen kunnen worden om een zonnedak te vormen, kunt je een houten terras met en oppervlakte van ruim 5 vierkante meter uitvouwen, dat normaal is verborgen onder de cabine. Daarnaast is er ook een wellnesscabine beschikbaar via de VR-configurator. Met andere woorden, waar een paar kliks geleden nog een stapelbed of een geweldige keuken stond kun je nu een grote badkamer en een sauna zien. Eén klik verder en de hele cabine is een personenvoertuig geworden met vier verstelbare stoelen. De mogelijkheden zijn dankzij VR eindeloos. Tot slot krijgen klanten van campers (en waarschijnlijk ook campers of andere recreatievoertuigen) de mogelijkheid om via VR door hun voertuig in de gewenste configuratie rond te lopen voordat de aankoop wordt afgerond.

Like dit artikel
Tweet dit artikel