Hymer’s VisionVenture concept wint drie European Innovation Awards

Hymer VisionVenture concept

Hymer’s VisionVenture concept wint drie European Innovation Awards

De VisionVenture, een concept dat Hymer samen met chemieconcern BASF heeft ontwikkeld, heeft op de CMT een European Innovation Award 2020 in maar liefst drie categorieën gewonnen.

Hymer en BASF willen met de VisionVenture een voorproefje laten zien over hoe het reizen met een moderne camper er over een jaar of 5-6 uit zou kunnen zien.

Drie awards

De VisionVenture conceptcar is op de CMT driemaal bekroond met de European Innovation Award 2020. De conceptcar eindigde op de eerste plaats in de categorieën “Design Outside”, “Design Inside” en “Blogger’s Favourite”. Het perfect gevormde design en de innovatieve oplossingen waarin precieze contouren, harmonieuze overgangen en de modernste techniek samen komen hebben de vakjury overtuigd.

VisionVenture concept

De conceptcar moet duidelijk maken wat er in de recreatiebranche speelt op het gebied van huidige en toekomstige trends in de sector. Je herkent in de VisionVenture de pioniersgeest, innovatie en visie van Hymer. Deze wordt in dit project fraai gecombineerd met een innovatieve materialen van BASF. Hymer gebruikte in dit comcept op basis van de Mercedes Sprinter technieken als 3D-printing en infrarode reflectielak. Ook gaf Hymer de camper een dak- en achterterras met BBQ en een pneumatisch hefdak. Daarmee slaat de VisionVenture een nieuwe weg in op het gebied van design, zelfvoorziening en lichtgewicht constructies.

European Innovation Award

De European Innovation Award viert dit jaar alweer zijn tiende verjaardag. De verkiezing wordt georganiseerd door de in Stuttgart gevestigde uitgeverij DoldeMedien Verlag. De award is een felbegeerde onderscheiding voor fabrikanten en leveranciers van campers, buscampers, caravans en kampeeraccessoires. De award wordt geïnitieerd en ondersteund door de redacties van de belangrijkste kampeerlanden van Europa. De feestelijke prijsuitreiking vindt jaarlijks plaats op de CMT in Stuttgart, ’s werelds grootste vakbeurs voor vrijetijdsbesteding en toerisme.

Like dit artikel
Tweet dit artikel