Hyperlite Mountain Gear Dirigo 2

Hyperlite Mountain Gear Dirigo 2

Hyperlite Mountain Gear Dirigo 2

Bij het ontwerp van de nieuwe Dirigo 2 heeft Hyperlite Mountain Gear de ervaring van ontelbare overnachtingen in de natuur over de hele wereld meegenomen.

De Dirigo 2, die sinds vorig jaar op de markt is, wordt door velen dan ook de allerbeste tent voor rugzakkampeerders genoemd. Logisch, want de tent is praktisch, oersterk en vederlicht.

Talloze ervaringen uit het eigen team en van diverse bekwame ambassadeurs en vrienden hielpen de mensen van Hyperlite Mountain Gear aan een enorme hoeveelheid eisen, inzichten, tips en adviezen. Wanneer je streeft naar perfectie bij een product dat zijn gebruikers ook niet onder extreme omstandigheden in de steek mag laten, mag je verwachten dat je geen goedkoop product kunt ontwikkelen. Dat geldt ook voor de Dirigo 2, want het is met een adviesverkooprijs van bijna 800 dollar een behoorlijk kostbare tent geworden. Om de bijna onmogelijke combinatie van een hoge sterkte bij een laag gewicht te kunnen realiseren, heeft men gebruik gemaakt van Dyneema® Composite Fabrics (DCF).

Dyneema

Hoewel het gebruik van een high-tech materiaal als Dyneema zeker niet nieuw voor Hyperlite Mountain Gear is – het Amerikaanse bedrijf gebruikt dit materiaal al zo’n tien jaar voor rugzakken en tenten – is het materiaal nog steeds zo exclusief dat de materiaalkosten nog steeds erg hoog zijn. Dat is voor Hyperlite Mountain Gear nooit genoeg reden geweest om het niet te gebruiken. Dyneema maakt het de vakmensen van Hyperlite Mountain Gear immers mogelijk om de allerbeste en allerlichtste buitensportspullen te maken.

Dirigo 2

De Dirigo 2 is ontwikkeld om de gebruiker(s) onder alle omstandigheden te beschermen. Dat wil zeggen: gedurende drie seizoenen want de tent is niet berekend op ene pak sneeuw. De Dirigo 2 is waterdicht, windbestendig, ultralicht en ook bijzonder praktisch in het gebruik. Je hoeft de ingangen van de tent bijvoorbeeld niet helemaal open te ritsen om hem op te zetten. Op die manier kun je ook als je de tent in de regen op moet zetten daarna altijd in een behaaglijk droge tent kruipen. Je kunt de randen van de buitentent iets omhoog doen om meer te ventileren zonder dat het inregent. Doordat de tent over twee ingangen beschikt, heb je altijd een beschutte en droge ingang.

Ultralichtgewicht

De Dirigi weegt nog geen 800 gram. Om precies te zijn weegt deze 1-2 persoons tent 794 gram. Dat lage gewicht komt niet alleen door het gebruik van Dyneema, maar ook omdat je voor de tentstokken gebruik maakt van je trekkingstokken. Als je die niet gebruikt, zul je uiteraard een paar tentstokjes mee moeten nemen. Merkwaardig genoeg heft Hyperlite Mountain Gear die niet in het assortiment maar iedere goede buitensportzaak kan je daar uiteraard aan helpen. De Dirigo 2 is ook heel compact mee te nemen. Ingepakt meet hij ongeveer 30 x 20 x 15 en past dus in iedere rugzak.

Like dit artikel
Tweet dit artikel