Hyperlite Mountain Gear Mid 1, een ultralichte dubbeldaks éénpersoons tent

Hyperlite Mountain Gear Mid 1 ultralichte dubbeldaks éénpersoons tent van Dyneema

Hyperlite Mountain Gear Mid 1, een ultralichte dubbeldaks éénpersoons tent

Hyperlite Mountain Gear, een Amerikaans merk dat we tot de pioniers in de outdoor-industrie mogen rekenen, heeft onlangs de Mid 1 tent geïntroduceerd. Deze ultralichte éénpersoons tent is speciaal ontworpen voor de avontuurlijke kampeerder.

De Mid 1 tent van Hyperlite Mountain Gear is een naar eigen zeggen uniek ontwerp dat zich richt op een minimalistisch uitgevoerde tent zonder in te leveren op functionaliteit. Hij combineert een uitermate laag gewicht met innovatieve technologie en veel gebruiksgemak.

Een van de lichtste tenten

Met een gewicht van slechts 476 gram is de Mid 1 tent een van de lichtste dubbeldaks tenten op de markt. De tent is gemaakt van het kostbare Dyneema-composietmateriaal, bekend om zijn hoge sterkte-gewichtsverhouding. De tent heeft een piramidevormig ontwerp dat zorgt voor stabiliteit en efficiënt gebruik van de ruimte. De afmetingen zijn zorgvuldig gekozen om comfort te bieden voor één persoon, met daarnaast ook voldoende ruimte voor de uitrusting.

Functionaliteit en gebruiksgemak

Wat de Mid 1 tent onderscheidt, is de aandacht voor gebruiksgemak. De tent kan snel worden opgezet en afgebroken, wat essentieel is voor trekkers en backpackers. Er worden standaard geen stokken meegeleverd. Zoals bij dit soort gebruikelijk is, moet de gebruiker de trekkingstokken als tentstokken gebruiken.

De tent heeft ook een binnentent – een zeldzaamheid voor tenten met een dergelijk laag gewicht, is daardoor ook goed geschikt voor gebruik in drie seizoenen. De ventilatie is goed doordacht, met voldoende luchtcirculatie om condensatie te minimaliseren. Hij biedt ook bescherming tegen insecten, wat een belangrijke overweging kan zijn voor kampeerders die naar Scandinavië – met de beruchte ‘nutjes’ – willen gaan.

Dankzij de sterke Dyneema-stof biedt de Mid 1 uitstekende weerstand tegen weersinvloeden, waardoor de tent geschikt is voor diverse klimaten, terreinen en omstandigheden.

Beschikbaarheid en prijs

De Mid 1 tent is beschikbaar via de officiële website van Hyperlite Mountain Gear en geselecteerde outdoorwinkels. Helaas is de tent door het gebruik van het dure Dyneema-materiaal niet goedkoop. De adviesprijs is vastgesteld op $495.

Volgens experts die de tent al hebben getest, komt de prijs overeen met het gebodene. De Hyperlite Mountain Gear Mid 1 biedt een doordacht ontwerp, hoogwaardige materialen en veel aandacht voor functionaliteit. Verder zijn er maar weinig éénpersoons tenten met een relatief grote ruimte voor de uitrusting, wat de tent een aantrekkelijke optie voor solo-kampeerders maakt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel