Iets grotere Ahorn Van Big City heeft ook een badkamer

Ahorn Van Big City buscamper met badkamer

Iets grotere Ahorn Van Big City buscamper heeft ook een badkamer

Er is steeds meer vraag naar heel compacte buscampers. Die buscampers moeten vaak ook comfortabeler worden, wat bij dit soort afmetingen behoorlijk lastig is.

Er is een groeiend aantal kampeerders dat in zo’n compact voertuig zo ongeveer het comfort van een grotere camper verlangt. Daarom gaat de Duitse camperfabrikant Ahorn Camp zijn Van City buscamper in een langere – maar nog steeds heel compacte – versie met badkamer aanbieden.

City Van

Ahorn Van City buscamper Toen het prototype van de op een Renault Trafic gebaseerde Van City bijzonder goed ontvangen werd op de vorige editie van de Caravan Salon, ging het model afgelopen winter in productie. De Van City is een compacte maar veelzijdige minicamper met een lengte van 500 cm. Vooral de veelzijdigheid dankzij de op rails gemonteerde achterbank met drie zitplaatsen werd gewaardeerd. Maar deze camper ontbeert nog steeds aan de badkamer waar veel camperaars, hoe sportief aangelegd ook, niet zonder willen.

Van Big City

Daarom besloot Ahorn om een variant op dit model te maken, gebaseerd op een met 40 centimeter verlengde Renault Trafic. Hiermee creëerde men voldoende ruimte om achterin een badkamer te kunnen plaatsen. Het vergde nog wel wat geschuif met de indeling en het nodige passen en meten. Ook een lengte van 540 centimeter is nog maar vrij gering dus er is niet echt plaats over.

Maar het is Ahorn, dat dit jaar zijn 30-jarig bestaan viert, gelukt om een redelijk goed afgescheiden badkamer te plaatsen. Deze is bevindt zich direct tegen de achterklep maar is afgescheiden van de rest van de camper door middel van een zij- en voorwand. Er is ook een klein werkblad met wastafel en een optionele buitendouche.

Het zal in de praktijk, zeker als men een paar weken of maanden onderweg is, evengoed als krap worden ervaren. Evengoed lijkt de indeling van de Van Big City, zoals het nieuwe model heet, op papier een bijzonder praktisch ingedeelde kleine buscamper met badkamer én vier slaapplaatsen (in de dinette en het hefdak).

Like dit artikel
Tweet dit artikel