Iglhaut Performance XBULL – Is dit de ultieme all-terrain camper op basis van de Mercedes Sprinter?

Iglhaut Performance XBULL all-terrain camper

Iglhaut Performance XBULL – Is dit de ultieme all-terrain camper op basis van de Mercedes Sprinter?

De Iglhaut Performance XBULL all-terrain camper, op basis een Mercedes Sprinter-basisvoertuig, biedt een combinatie van vermogen, comfort, luxe en ruimte, met een kostenplaatje van €239.000.

Je kunt je zich afvragen of een dergelijk bedrag te rechtvaardigen is. Je hoeft immers niet alle luxe van thuis mee te nemen om op een ‘avontuurlijke’ manier op pad te gaan. Echter, als je dat wel wilt, dan heeft dat uiteraard invloed op de prijs. Met de XBULL-camper maak je in ieder geval indruk op de weg met een stoere én luxe camper.

Verlengde MB Sprinter

Als de aanschafprijs van ruim twee ton inderdaad geen obstakel is, krijg je een all-terrain camper gebaseerd op een verlengde versie van de nieuwste generatie Mercedes Sprinter 419 4×4, voorzien van een 3-liter V6-dieselmotor die 190 pk en 440 Nm koppel levert. De XBULL is daardoor een stuk groter dan de gemiddelde buscamper, met een lengte van 7,37 meter, een breedte van 2,02 meter en een hoogte van 3,05 meter.

Terreinprestaties

Om uitstekend te presteren op onverharde wegen en ook een ideaal basiskamp te bieden voor wandelen en trekking, monteert XBULL BF Goodrich AT 285/60 R18 banden op Klassik-B velgen van Delta 4×4. Daarnaast is er een Iglhaut Performance-pakket, inclusief een sperdifferentieel achter en bodembescherming. Camperliefhebbers die verder van de bewoonde wereld willen verkennen, zullen de 180-liter dieseltank, ook inbegrepen in het pakket, waarderen.

Extra uitrusting

De camper is verder uitgerust met twee extra schijnwerpers aan de voorkant, een snorkel, aanvullende luchtvering en bladveren op de achteras, Marquardt schokdempers, een dakrek annex dakterras, een zijladder, een inklapbare trede, een buitendouche en nog veel meer.

Luxe verblijf

Het interieur van de XBULL ademt een unieke en sfeervolle ambiance, vergelijkbaar met een luxe, moderne hotelkamer. Er is een lounge-achtige zithoek met plaats voor maximaal vijf personen, die tevens omgebouwd kan worden tot tweepersoonsbed. Achterin bevindt zich een lengtebed van 1,35 x 2,0 meter. Halverwege de camper zijn de badkamer met droog/scheidings-toilet en douche, en de keuken met keramische kookplaat, afzuigkap, oven, 70-liter koelkast en koffiezetapparaat gesitueerd. De camper beschikt ook over elektrische vloerverwarming en een hoogwaardig audiosysteem. Er is veel opbergruimte beschikbaar in de garage, die tot wel 2,5 meter diep is. Dankzij het hoog geplaatste bed past er bijvoorbeeld moeiteloos een stell MTB’s in de garage

Autarkisch

Om zo zelfstandig mogelijk op reis te kunnen gaan, is de XBULL Sprinter uitgerust met een 150-liter verswatertank, een 120-liter afvalwatertank, een omvormer met 3.500 watt, een 200 Ah lithium-huishoudaccu, een 6kW dieselverwarming en een 8-liter warmwaterboiler met een 50 Ah-laadbooster. Als je wilt, kun je dit alles nog verder laten uitbreiden, bijvoorbeeld met een 400 of 800 Ah-accu en een tweede laadbooster.

Indrukwekkend geheel

De Iglhaut Performance XBULL biedt een indrukwekkende combinatie van kracht, comfort, luxe en ruimte voor avontuurlijke kampeerders die op zoek zijn naar een all-terrain camper. Hoewel het prijskaartje van €239.000 uiteraard niet voor iedereen bereikbaar is, biedt de XBULL een unieke kampeerervaring voor diegenen die bereid zijn te investeren in een luxe, moderne en zelfvoorzienende camper op basis van de betrouwbare en comfortabele Mercedes Sprinter.

Like dit artikel
Tweet dit artikel