Impressie Caravan Salon Düsseldorf

kampeerzaken.nlAfgelopen vrijdag bezocht de redactie van KampeerZaken.nl, Caravans.net en Campersite.nl de Caravan Salon in Düsseldorf. Gezien het grote aantal noviteiten publiceren we eerst een korte impressie van deze kampeerbeurs.

Wie voor het eerst de Caravan Salon bezoekt, moet zich realiseren dat in Duitsland de kampeerauto de caravan voorbij is gestreefd. Omdat een kampeerauto vele malen duurder is dan een caravan, leggen fabrikanten daar nog meer de nadruk op en zijn er in verhouding veel meer campers dan caravans te zien.
U kunt dit hier ook terugzien in onze virtuele rondleiding.
 
Wat is er zoal te zien op de Caravan Salon? Eigenlijk is iedere respectabel merk, dat zijn producten in Duitsland en omringende landen aan de man brengt, wel aanwezig. Dat geldt vooral voor caravans en campers, en in wat mindere mate voor vouwwagens en tenttrailers.

kampeerzaken.nlMocht u op zoek zijn naar handige accessoires, dan zult u op de Caravan Salon teleurgesteld worden, want de hoeveelheid accessoires en andere handige zaken voor camper of caravan is in Düsseldorf uiterst gering. Er zijn weliswaar twee hallen met accessoires, maar die bieden voor een groot deel ook carosseriedelen en andere dingen die voor camperbouwers zelf zijn bedoeld.

Niet getreurd, over amper 2 maanden kunt u uw hart ophalen in Utrecht.

kampeerzaken.nlMaar als u wilt kijken wat er op het gebied van campers te koop is, dan bent u in Düsseldorf absoluut aan het goede adres. Tientallen merken presenteren er hun nieuwste aanwinsten, de ene nog mooier dan de andere.

Wat ons opviel is dat het verschil tussen buscampers en semi-integrale campers steeds minder wordt. Er stonden diverse semi-integraal campers die een dermate compacte opbouw hadden dat ze qua buitenmaten de buscampers amper ontliepen. Ook zijn er steeds meer kleinere campers voorzien van een slide-out, zo’n uitschuifbaar bed dat je tot nu toe vooral bij grotere campers zag.

kampeerzaken.nlVerder deden vele camperfabrikanten hun uiterste best om zich qua indeling juist niet te onderscheiden, vele campers hadden nagenoeg dezelfde indeling. Het merendeel van de innovaties richt zich op nog meer luxe en electronica aan boord.

Zo toonde Hymer in haar nieuwe hypermoderne Innovision camper een electrisch beweegbaar imperiaal, fietsendrager, bed én keukenblok.

kampeerzaken.nlDat is bij de caravans gelukkig een stuk anders, daar troosten diverse fabrikanten zich grote moeite om met een gedurfde indelingen nieuwe klanten te trekken.

De vele originele Eifelland Deseo en T@b modellen alsmede de Dethleffs Family zijn daar een goed voorbeeld van.

Ook hebben nagenoeg alle caravanfabrikanten één of meerdere series geheel vernieuwd, of een geheel nieuwe serie geïntroduceerd.

kampeerzaken.nlOp het gebied van vouwwagens toonde 3Dog Camping haar Offroad Trailer, en toonde Holtkamper een haar nieuwe Aerotent bovenop de Multi-Talent-Trailer.

Like dit artikel
Tweet dit artikel