In 10 minuten van bestelbus naar camper

CombiBox van QUQUQ

KombiBox van QUQUQ

SPROCKHÖVEL – Bezitters van bestelbusjes, die hun voertuig incidenteel ook als camper zouden willen gebruiken, zouden wel eens heel veel plezier van de KombiBox van QUQUQ kunnen hebben.

Met de KombiBox kun je een bestelbus namelijk heel snel voorzien van de meest noodzakelijke elementen om de bestelbus als camper te kunnen gebruiken.

De KombiBox van QUQUQ, bedacht door Ulrich Vielmetter uit Sprockhövel, combineert een keukenblok, bed en bergruimte in een compacte kist. Het monteren is een kwestie van achterin de lege bestelbus zetten, vastzetten en klaar. De keuken en het bed vormen samen één module. Onder het uitgeklapte bed bevindt zich een zee van ruimte. Tijdens de rit kan het bed natuurlijk ook worden opgeklapt zodat er daarvoor meer dan de nodige ruimte is om bijvoorbeeld een paar fietsen of andere grote zaken te vervoeren.

CombiBox van QUQUQUiteraard zijn er de nodige beperkingen vergeleken met een ‘echte’ camper: er is uiteraard campertarief voor de wegenbelasting mogelijk tenzij men de Kombibox helemaal vast monteert en ook aan de aanvullende inrichtingseisen zoals die mbt de stahoogte voldoet. De bestelbus is ook niet geïsoleerd en heeft geen zitgroep of toiletruimte. Binnen zitten kan eventueel op het bed, waar eventueel ook een los tafeltje kan worden geplaatst, en een los chemisch toilet is een mogelijk alternatief voor een toiletruimte. Koken geschiedt buiten, in het geval van één achterklep kan die klep voor de noodzakelijke beschutting voor regen zorgen.

Wat de KombiBox wél biedt, is het volgende:

  • Koudschuimmatras van 10 cm dikte
  • Tweepits gascomfoor met windscherm
  • Watertank van 20 liter
  • Spoelbakje
  • Werkblad en opberguimte
  • Plaats voor een koelbox

De box past in zo’n 35 verschillende voertuigen zoals de Ford Transit, Iveco Daily, Mercedes Sprinter, Vito en Viano, Nissan Primastar, Renault Master en Trafic, Opel Movano en Vivaro, Toyota ProAce II, VW T5/T6 in de Multivan, Startline, Beach, Caravelle, Kombi en Transporter versie alsmede de VW Crafter. De box past ook in kleinere minibusjes en combo’s zoals de VW Caddy en Tourneo Custom, die dan wel een verhoogd dak of hefdak moeten hebben.

Wie de KombiBox, die zo’n kleine 2800 euro kost, liever eerst uit wil proberen kan hem ook eerst huren (desnoods inclusief bestelbus). Meer informatie: www.ququq.info.

Like dit artikel
Tweet dit artikel