In februari en maart weer gratis reserveonderdelen voor Primus branders

reserveonderdelen voor Primus branders

In februari en maart weer gratis reserveonderdelen voor Primus branders

Voor rugzakkampeerders en bikepackers is een goed functionerend brandertje van groot belang. Je bent van dat ene brandertje immers afhankelijk om al je eten te koken en ook om warm water voor koffie, thee en soep te maken. Daarom is het zaak om te zorgen dat zo’n lichtgewicht brandertje goed onderhouden wordt.

Dat vindt ook Primus, de Zweedse fabrikant van gas- en benzinebranders. Dit bedrijf gaat er bovendien prat op dat haar branders levenslang meegaan. Daarom leverde Primus vorig jaar een maand lang gratis onderdelen voor gasbranders. En dat gaat ook dit jaar gebeuren, en nu zelfs gedurende twee maanden. Dé gelegenheid om jouw brander voor het komende seizoen weer tiptop in orde te hebben.

Dit mooie gebaar sluit natuurlijk ook heel goed aan bij de huidige maatschappij, waarin steeds meer waarde hechten aan duurzaamheid. En in het kader van die duurzaamheid is het natuurlijk veel beter om een versleten of defecte gasbrander te kunnen repareren. Repareren scheelt materialen, en ook de recycling daarvan. Daarom biedt Primus in de maand februari gratis reserveonderdelen voor de Primus multifuel- en backpacking gasbranders aan. Beter voor het milieu, én natuurlijk ook een stuk voordeliger dan een nieuwe brander kopen.

Duurzaam

Vanuit het oogpunt van die duurzaamheid lijkt de actie van Primus behoorlijk. Gratis onderdelen verstrekken zodat klanten hun branders repareren in plaats van een nieuwe kopen. Maar het is een bewuste keuze van Primus: “Het is niet alleen een gebaar van dank aan onze klanten, het is ook een duurzame aanpak om de gasbranders langer te laten meegaan,” schreef Primus.

De actie van Primus is natuurlijk ideaal voor de mensen die gewoon met een defecte Primus-brander zitten. Voor hen is het ook dé gelegenheid om zo’n brander te repareren en te leren hoe dat in zijn werk gaat. Als je eenmaal weet hoe je de noodzakelijke reparaties aan zo’n brander uit moet voeren, zul je (theoretisch) ook nooit meer een andere brander hoeven te kopen. Je vindt op het Youtube-kanaal ook een groot aantal instructievideo’s over het onderhouden en repareren van gasbranders. Hieronder vind je alvast een voorproefje:

Alleen in februari en maart!

Dat aanbod is wel tijdelijk, en geldt alleen deze maand. Je kunt die gratis vervangingsonderdelen tot en met 31 maart 2022 aanvragen via de website van Primus. Daar staat een aanvraagformulier klaar waarna de klantenservice je verder zal helpen. Overigens kun je ook na die datum vervangende onderdelen bij Primus bestellen, alleen is het dan niet meer gratis. Mocht je achter het net vissen: het zou ons niet verbazen als Primus dit ook volgend jaar weer gaat doen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel