Low Love Seat van Kelty

Kelty Low Love Seat

Low Love Seat van Kelty

Campingstoelen zijn er in allerlei soorten en maten, van heel basic tot uiterst comfortabel. Maar wat voor al deze stoelen geldt: je zit er altijd alleen in. Thuis kun je gezellig op de bank naast je partner, kind of hond zitten en een beetje tegen elkaar aan hangen, maar dat gaat in een kampeerstoel niet zo gauw lukken.

Het Amerikaanse outdoormerk Kelty had daarom al een tijdje een love seat in het programma, die in feite een dubbel uitgevoerde campingstoel was. Er is nu ook een lagere versie van geïntroduceerd, waarin je nog wat onderuit kunt zakken.

Ook de Kelty Low Love Seat is in feite een dubbel uitgevoerde campingstoel. Uiteraard zijn er altijd de nodige compromissen omdat er pootjes in het midden zijn, maar Kelty heeft de Love Seat zo weten te ontwerpen dat de ligger in het midden niet nodig is en je dus ook nog behoorlijk comfortabel in het midden kun zitten. Ook zijn de armleuningen breder gemaakt en staan die wat meer naar buiten om zo meer ruimte te creëren. De zitting is van mesh materiaal terwijl de rugleuning gepolsterd is voor een hoger zitcomfort.

Verder heeft de Love Seat verstelbare de bekende bekerhouders in de armleuningen, is hij gemaakt van lichtgewicht materialen en ook behoorlijk compact op te vouwen. Om een behoorlijk draagvermogen te realiseren (225 kilo) wordt er van een stalen frame gebruik gemaakt. De Love Seat weegt iets meer dan 7 kilo en kost op de website van Kelty net geen 100 dollar. Nu er ook weer een Europese importeur voor Kelty is, zal de Low Love Seat binnenkort ook wel in Europa verkrijgbaar zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel