Nominaties ANWB/KCK Innovatie Award 2015

Mobihut

De Mobihut, één van de genomineerde innovaties

DEN HAAG – De Innovatie Award is door de ANWB/KCK in het leven geroepen om campingeigenaren te prikkelen om nieuwe ideeën te bedenken, Bij het bepalen wie in aanmerking komt voor de Innovatie Award 2015 gaat het om initiatieven die in 2014 zijn uitgevoerd en die tot gevolg hebben dat de kampeerders een nóg fijnere vakantie hebben.

Uit de vele inzendingen zijn door de vakjury van de ANWB en kampeersector vier genomineerden geselecteerd, waaruit op 14 januari 2015, tijdens het Campinggala op de Vakantiebeurs, de winnaar bekend zal worden gemaakt. Opvallend is de grote diversiteit van de vier genomineerde innovaties.

De genomineerde innovaties voor de Innovatie Award 2015 zijn:

Vakantiecoach
De vakantiecoach van Kampeerpark de Boshoek in Voorthuizen moet de vakantie voor de gasten nog leuker en ontspannender laten verlopen. Het commentaar van de jury: “Het is fijn dat je een herkenbaar persoon makkelijk kunt aanspreken, het uiteindelijke concept past ook op andere campings.”

Mobihut
De Mobihut op de Belgische Camping de Chênefleur is een mobiele trekkershut. Je kunt deze hut daardoor op elke gewenste kampeerplaats laten zetten. De jury meldt: “Je kunt miljoenen euro’s stoppen in nieuwe ideeën en dan komt er zo maar een eenvoudige oplossing langs…”

Gezonde camping
Op Camping Resort Sangulí Salou wil men de kwaliteit van leven van de kampeerders verhogen door het aanbieden van een gezonde en evenwichtige voeding, waarbij bovendien rekening wordt gehouden met veel voedselallergieën. De jury kan het enthousiasme amper onderdrukken: “Tot ín de supermarkt, hé! Bovendien, helemaal van deze tijd.”

Vechtdalhoppen
Wandelaars kunnen zich tidens hun wandeltocht door het Vechtdal helemaal in de watten laten leggen en slapen op campings in bijzondere, duurzame, comfortabele accommodaties. De jury: “Hoewel het concept op zich niet helemaal nieuw is, is de manier van slapen in verschillende accommodaties wel nieuw. Bovendien is de website prachtig duidelijk.”

Dit jaar bestaat de jury dit jaar uit de volgende leden:

Namens de kampeerbranche:

  • Jan Jehee, eigenaar Camping Parc la Clusure
  • Bert Post, bedrijfsgroepmanager Recron
  • Eicke Schuurmann, directeur Leading Campings

Namens de ANWB:

  • Jan van Zelst, campinginspecteur/mentor
  • Hans Pijnenburg, adjunct-uitgever
  • Frank Jacobs, uitgever
  • Iris Stolwijk, accountmanager
  • Gerhard-Paul Wisgerhof, eindredacteur
  • Ed Lodewijks, hoofdredacteur
Like dit artikel
Tweet dit artikel