Blik op innovatief tentdoek op Kampeer & Caravan Jaarbeurs

kampeerzaken.nlOp de komende Kampeer en Caravan Jaarbeurs, die van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 oktober 2011 in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden, wordt een blik op de toekomst van het kamperen geworpen met het belevingspaviljoen ‘Outdoor Living in the Future’.

 

Deze futuristisch ogende presentatie zal de beursbezoekers de toekomst op het gebied van innovatieve eigenschappen van tentdoek doen beleven.


 

Innovatief tentdoek
Straks hebben we geen insectenspray meer nodig maar kan het tentdoek de muggen verjagen, struikelen we in het donker nooit meer over scheerlijnen doordat de voortent kan oplichten en worden laptop of mobiele telefoon opgeladen met energieopwekkende cellen op het tentdoek. De kampeerindustrie staat aan de vooravond van toonaangevende vernieuwingen.

 

kampeerzaken.nl kampeerzaken.nl

© foto’s: Ten Cate

Zelfreinigend
Innovaties in de productietechnologie van tentdoek maken het in de nabije en verre toekomst mogelijk om nieuwe eigenschappen aan doeksoorten en daarmee aan (voor)tenten en vouwwagens te geven. Functionaliteiten zoals zelfreinigend of isolerend, glow in the dark, anti-mug, high-visibility, maar ook energie-opwekkend vermogen en gepersonaliseerde bedrukking zullen in het komende decennium mogelijk worden.

 

Luxe en comfort
https://www.youtube.com/watch?v=jIMibSU6jwI Trends als glamping, luxe en comfort slaan massaal aan en versterken de behoeften aan vernieuwingen. Buitenleven wordt ‘outdoor living’, dicht bij de natuur, maar wel van alle gemakken voorzien en goed beschermd tegen de elementen zon, regen en wind. Met de voortschrijdende ontwikkelingen hebben we straks een heerlijke, constante temperatuur in de vouwwagen doordat de binnentemperatuur constant kan blijven dankzij het dubbellaagse tentdoek of door doek met verwarmingselementen.

 

Ontwerpwedstrijd
De groeiende belangstelling voor personaliseren van tentdoek vormt de directe aanleiding voor de ontwerpwedstrijd ‘Personaliseer jouw windscherm’ tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs. Kampeerliefhebbers kunnen een standaard windscherm van 4.60 m breed en 1.30m breed volledig naar eigen smaak personaliseren met vakantiefoto’s of andere persoonlijke afbeeldingen. De tien mooiste designs kunnen op het belevingspaviljoen ‘Outdoor Living in the Future’ worden bewonderd. De beursbezoekers vormen de jury en kunnen ter plekke of via de website stemmen op een favoriet.

 

De winnaar mag het zelf ontworpen windscherm als prijs mee naar huis nemen. Deelname is mogelijk tot en met vrijdag 14 oktober via www.kampeercaravanjaarbeurs.nl/outdoorliving.

 

 

kampeerzaken.nl kampeerzaken.nl

 

 

Ook bestaande modellen
Op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs wordt uiteraard niet alleen een blik in de toekomst gegund. Bij tientallen stands van vooraanstaande Europese voortent- en vouwwagenmerken worden dan ook nagenoeg alle bestaande modellen getoond met deskundige toelichting over de eigenschappen van het tentdoek dat zij verwerken.

 

Caravans, campers, vouwwagens, tenttrailers
Daarnaast is het grootste aanbod nieuwe caravans en campers onder één dak bijeengebracht, inclusief accessoires en toebehoren. De beurs wordt omlijst met workshops, presentaties en lezingen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel