Innovatief toilet van Cabby wint prestigieuze prijs

Cabby  Loo 1KRISTINEHAMN – De Zweedse caravanproducent Cabby heeft onlangs een belangrijke prijs gewonnen.

Hun ‘Cabby Loo’, een revolutionair verbrandingstoilet, werd onderscheiden met een European Innovation Award in de categorie caravans.

De toiletinhoud wordt met de vernieuwende Cabby Loo verbrandt tot een compact hoopje as. Het legen van het toilet op de camping is daarmee onnodig geworden. De technologie werkt op gas en elektriciteit en is gebaseerd op een systeem dat al jaren wordt gebruikt in vakantiewoningen die niet zijn aangesloten op een riool. De inhoud van het toilet wordt opgevangen in een zak en vervolgens verbrand. Wat overblijft is een kleine hoeveelheid as, overeenkomstig met de inhoud van een koffiekopje per persoon per maand.

Het caravanmerk levert de Cabby Loo standaard in alle drie de nieuwe modellen caravans. In andere modellen is het leverbaar als optie. Met het toilet is een compleet nieuwe indeling van de badkamer in de caravan mogelijk. Voor elk toiletbezoek wordt ongeveer 110 gram gas gebruikt, wat neer komt op een fles propaan van 11 kilogram per honderd bezoeken. Tijdens het rijden op elektriciteit, gebruikt het toilet 1.9 ampère van de accu. De Cabby Loo weegt ongeveer 20 kilo.

De uitreiking van de European Innovation Award vond dit jaar voor de derde keer plaats. Er waren 13 innovatieve kampeermiddelen genomineerd voor de prijs, die allemaal door de deskundige jury beoordeeld zijn.

Cabby Loo 2

Like dit artikel
Tweet dit artikel