Innovatieprijzen voor het Duitse toerisme

Deutscher Tourismuspreis 2015

De ‘Deutscher Tourismuspreis’ gaat dit jaar naar het Zwarte Woud

ZOETERMEER – Het Deutsche Tourismusverband (DTV) kent jaarlijks de innovatieprijs ‘Deutscher Tourismuspreis 2015’ toe.

Niet alleen omdat er in het toerisme het nodige verandert maar ook om die veranderingen en innovaties te motiveren en stimuleren.

Dat is ook duidelijk te zien aan de winnaars van dit jaar, want daar zitten een aantal interessante ontwikkelingen bij.

Derde plaats: Postel Wolgast

Wie een bijzondere overnachtingsplek zoekt, kan een plaatsje zoeken in het ‘Postel Wolgast’ op Usedom, dat is een eilandje in de Oostzee. De naam ‘Postel’ is ontstaan uit de samenvoeging van post en hostel. Het is een namelijk een  voormalig postkantoor dat is omgebouwd tot een modern, hip hostel met bijzondere kamers. De grootste kamer van het hostel is uiteraard de ‘postbodekamer’.

Tweede plaats: van zuid naar noord door Hamburg

Met de gratis Hamburg-app kun je de Hanzestad Hamburg gemakkelijk ontdekken met je smartphone in de hand. De app biedt niet alleen informatie maar ook veel inspiratie. Hij is bovendien handig, je kunt er je reis mee plannen en zelfs tickets mee boeken. Reden voor de jury om de tweede prijs toe te kennen.

Eerste plaats: koekoeksnesten in het Zwarte Woud

In het Hochschwarzwald, in het zuiden van de deelstaat Baden-Württemberg vind je een aantal vakantiewoningen die je met recht koekoeksnesten mag noemen. Ze hebben een modern design dat evengoed in de stijl van het Zwarte Woud is uitgevoerd. Vandaar dat de koekoeksklokken, die je in deze regio vaak ziet, niet ontbreken. De jury kende deze bijzondere woningen, die traditie en innovatie mooi combineren, de eerste prijs toe.

Aquarium Fietes Schuppen-Schuppen wint publieksprijs

De publieksprijs ging naar het aquarium ‘Fietes Schuppen-Schuppen’, dat in de buurt van Rostock ligt. Een bijzondere aquarium waarin de bezoekers een mooi kijkje in het leven in de Oostzee krijgen. Niet alleen leuk voor kinderen, het wordt namelijk ook goed ebzicht door kinderen.

Meer informatie over de Deutscher Tourismuspreis 2015 en de winnaars vind je op de bijbehorende website.

© foto: Jan Sobotka/DTV

Like dit artikel
Tweet dit artikel