Innovatieve achteruitrijcamera van Valeo

Valeo XtraVue Trailer systeem

Innovatieve achteruitrijcamera van Valeo

De Franse auto-onderdelenproducent Valeo introduceerde op de Consumer Electronics Show 2019 een systeem waarmee je als het ware door de aanhanger of caravan heen kunt kijken.

Het zogenaamde XtraVue Trailer systeem maakt gebruik van meerdere camera’s die achterop het voertuig en achterop de aanhanger of caravan gemonteerd zijn.

Valeo XtraVue Trailer systeemHet XtraVue Trailer systeem combineert het beeld van al die bronnen tot één homogeen beeld dat op een display, ergens op de middenconsole of het dashboard, laat zien wat er achter het voertuig gebeurt. Zo kun je naar ‘achteren kijken’ alsof er geen aanhanger of caravan achter de auto hangt, net alsof deze helemaal doorzichtig zijn. Handig om tijdens het rijden te kijken wat er achter je gebeurt, en tijdens het achteruitrijden is het natuurlijk helemaal ideaal als je goed kunt zien wat zich achter de caravan bevindt, en op welke afstand.

Prototype

Het concept is natuurlijk briljant, maar met de moderne autotechnologie zouden we graag zien dat dit beeld ook kan worden getoond op het display van de auto zelf. Zo ver is Valeo nog niet. Sterker nog, er is slechts een prototype beschikbaar. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat er nog geen geïntegreerde uitvoering van werd getoond. Het systeem is ook nog niet te koop. Of het uiteindelijk daadwerkelijk af fabriek in auto’s wordt ingebouwd of als aftermarket artikel verkrijgbaar zal zijn, is nog niet bekend. Ook de prijs is nog niet bekend.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel