Innovatieve daktent van Crua Outdoors

AER daktent van Crua Outdoors

Innovatieve daktent van Crua Outdoors

Crua Outdoors heeft al een behoorlijk compleet assortiment tenten, tarps en hangmatten. De Iers-Amerikaanse kampeerspecialist is nu ook een innovatieve daktent aan het ontwikkelen. In deze daktent verwerkt men enkele van de beste eigenschappen van Crua’s normale tentenlijn.

Bijzonder is dat de daktent niet alleen op het dak van een voertuig kan worden geplaatst, maar ook op de grond. Ook kan men in combinatie met de modulaire tenten van Crua kan men zelfs een ‘tentendorp’ met meerdere verdiepingen creëren.

De meeste fabrikanten van daktenten beperken zich tot het bouwen, verbeteren en verfijnen van hun beproefde ontwerpen. Maar zo nu en dan komt er een bedrijf met iets nieuws dat de markt opschudt. Dat deed Gentle Tents bijvoorbeeld met de oppompbare daktent en zo bedacht IKamper weer een uitbreidbare hardshell daktent. En nu heeft Crua Outdoors met de REA daktent ook iets nieuws bedacht.

Als je de Crua AER van afstand bekijkt, lijkt hij op een vrij normale softshell daktent. Alleen de steunpoten op de hoeken van de onderzijde wijken af. Ook de mogelijkheid om hem als normale tent te gebruiken – de prijs van circa € 1500 is dan wel erg hoog – is uniek. Je kunt hem loshalen van het aluminum onderstel en dan zonder overige hulpstukken op de grond zetten. Dat kan weliswaar ook met de oppompbare daktent van GentleTent maar de Crua AER is voor zover wij weten de eerste daktent met een hard frame met die mogelijkheid. Ook de mogelijk om de AER daktent aan andere tenten – Crua Outdoors heeft ook koppelbare koepeltenten – te koppelen is uniek.

Verschillende afmetingen

De Crua AER daktent is in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Afhankelijk van het gekozen model biedt de AER plaats aan twee tot drie personen op een grondoppervlakte van 129 x 227 cm of vier tot vijf personen op een grondoppervlakte van 209 x 240 cm. Verder onderscheidt de daktent zich door de vele ramen rondom, die een panoramisch uitzicht bieden, en de dubbele dakramen. Een gewatteerde matras zorgt voor een comfortabel slaapoppervlak terwijl de optionele Culla een verduisterde tent voor een betere nachtrust creëert.

Crowdfunding

Op dit moment loopt er op Indiegogo nog een crowdfunding-campagne om de AER te kunnen produceren. Daar is de daktent verkrijgbaar voor een beduidend lagere prijs dan de uiteindelijke winkelprijs. Er is inmiddels ruim € 140.000 ingezameld, een veelvoud van de ruim € 16.000 die men nodig heeft om de productie te financieren. Als alles volgens plan verloopt, zullen de AER daktenten in september verscheept worden. Dat is aan het einde van het zomerseizoen, maar een goed moment om de hybride versie mee te nemen en uit te testen. De hybride versie van deze daktent heeft namelijk een geïsoleerde binnentent zodat je er ook in de winter mee op pad kunt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel