Innovatieve Hymer Venture S gaat komend seizoen al in productie

Hymer Venture S camper

Innovatieve Hymer Venture S gaat komend seizoen al in productie

Met de concept-car Vision Venture, die Hymer op de Caravan Salon 2019 presenteerde, wil de camperfabrikant uit Bad Waldsee een gedurfd antwoord geven op de huidige en toekomstige trends in de branche.

Die Hymer Vision Venture was bedoeld om een voorproefje van de campers in 2025 te laten zien, en moest tegelijkertijd Hymer’s positie als technologieleider bevestigen.

Die toekomst lijkt nu opeens heel dichtbij. De Hymer Venture S, zoals het productiemodel heet dat van dit innovatieve concept is afgeleid, zal komend seizoen namelijk al in productie gaan.

Innovatief maar kostbaar

De Hymer Venture S, die uiteraard op de Caravan Salon 2022 te zien is, zal daar ongetwijfeld een van de grootste publiekstrekkers zijn. Deze camper, waarbij Hymer gebruik maakt van 20 van de allernieuwste, door chemieconcern BASF ontwikkelde innovatieve materialen, is helaas allesbehalve goedkoop.

Met een prijs van om en nabij een kwart miljoen zal de Hymer Venture S helaas alleen voor de ‘happy few’ bereikbaar zijn. Maar laten we niet vergeten dat die innovatieve technologieën en materialen nu nog heel kostbaar zijn, maar over afzienbare tijd een stuk betaalbaarder. Dan kunnen en zullen de camperbouwers ze ook in ‘gewone’ recreatievoertuigen gebruiken.

Geen compromissen

Kopers krijgen voor dat bedrag een exclusief uitgeruste off road camper voor twee personen, die de gebruikers vrijheid zonder compromissen moet bieden. Hij is compact gebouwd en heeft een markant off-road design waarmee de Venture S een geheel nieuwe voertuigcategorie binnen het programma van Hymer belichaamt. Het basisvoertuig is een Mercedes Sprinter chassiscabine, die standaard is voorzien van vierwielaandrijving met all-terrain banden. De camper heeft door de opvallende kleurstelling in Stone Grey of Sea Blue Metallic en het honingraatdesign van de graphics een onmiskenbare uitstraling.

Ook bij het interieur heeft Hymer geen compromissen gedaan. De Hymer Vision S heeft een geheel nieuw indelingsconcept dat het woongevoel in campers volledig nieuwe dimensie moet geven. Men ging uit van een op twee niveaus gebaseerde indeling die aan de hoogste eisen op het gebied van comfort, design en functionaliteit moet voldoen.

Zithoek

Zo heeft de Vision S achterin een lounge-achtige zithoek, die aan drie zijden wordt omringd door een Infinity Screen van echt glas. De zithoek heeft op die manier niet alleen een panoramisch uitzicht maar ook een flinke hoeveelheid daglicht van meerdere kanten. De verstelbare tafel kan zo nodig worden opgeklapt en onder de bank worden opgeborgen. De achterklep van de Venture S kan bij mooi weer worden geopend om de leefruimte uit te breiden. Het biedt zijn gebruikers dan een zonnedek met een riant uitzicht op de omgeving.

Slaapdak

Het slaapdak van de Venture S is makkelijk te bereiken via een gecombineerde trap/kastenwand en kan met de krachtige compressor in minder dan drie minuten opgeblazen. Het dak is dankzij een innovatief tweekamersysteem goed geïsoleerd en biedt zodoende bescherming tegen lawaai, licht en temperatuurverschillen. Je kunt door middel van de Hymer Connect app zelfs de hardheid van het matras aanpassen.

Keuken

Uiteraard biedt de Venture S ook alle gelegenheid om een maaltijd te bereiden. Hij beschikt over een moderne, volledig uitgeruste keuken met een slimme, multifunctionele wand en een elegante, matzwarte inrichting.

Badkamer

Ook de badkamer laat een aantal slimme vondsten zien. Hymer weet de ruimte slim te benutten. De badkamer kan in één beweging veranderen van een doucheruimte naar een ruimte met toilet, wastafel, spiegel en kasten.

Thuiswerken

Geheel passend bij het huidige tijdsbeeld, waarin campers steeds meer als reizende woning en werkplek door ‘digital nomads’ worden gebruikt, biedt de Hymer Venture S ook over de mogelijkheid om er een werkplek in te creëren. Er is een in de zijwand geïntegreerde bureau achter de bijrijdersstoel, dat in een handomdraai kan worden ingericht als individuele werkplek.

Connected

Uiteraard beschikt een modern voertuig als de Hymer Venture S over alle mogelijke connectiviteit. Zo heeft de Venture S een mobiele Sonos Smart Speaker, die flexibel aan de wandpanelen kan worden bevestigd. Ook is er beamer, scherm en wandhouder zodat je onderweg je eigen filmavonden kunt houden. Met het Hymer Connect systeem kunnen de diverse apparaten en onderdelen centraal worden bediend via smartphone of het ingebouwde 7-inch touch display.

Like dit artikel
Tweet dit artikel