Innovatieve lichtgewicht tenten van Sierra Designs

Sierra Designs- Sweet Suite tent

Sweet Suite, innovatieve lichtgewicht tenten van Sierra Designs

Het Amerikaanse Sierra Designs produceert vooral lichtgewicht tenten, slaapzakken, rugzakken en buitensportkleding. Sierra Designs heeft sinds kort een nieuwe Europese importeur, zodat de producten van dit merk hier weer volop leverbaar zijn via de betere buitensportzaken.

Innovatie speelt een belangrijke rol bij de meeste Amerikaanse outdoormerken. Dat is ook het geval bij Sierra Designs, dat met de Sweet Suite twee nieuwe, innovatieve tenten voor de lichtgewicht kampeerder introduceert.

De Sweet Suite is een semi-vrijstaande lichtgewicht tent, waarin Sierra Designs verregaand gebruik maakt van voorgebogen aluminium stokken om zo veel mogelijk ruimte te creëren. De tent is leverbaar in twee- en driepersoons uitvoering. Beide modellen hebben aan de voor- en achterzijde een ingang en voorportaal, zodat er altijd een beschutte plek is om te koken en de tent in en uit te gaan. Ventilatie biedt de tent meer dan voldoende, de binnentent is namelijk grotendeels van mesh materiaal vervaardigd. Het leuke van die mesh binnentent komt bij mooi weer heel mooi tot zijn recht, als je de buitentent oprolt. Dat kun je echt onder de sterrenhemel slapen, een bijzondere belevenis die iedereen eens een keer zou moeten ervaren.

De voorgebogen stokken geven de Sweet Suite een licht a-symmetrische vorm. In combinatie met de originele kleurstelling zorgt dit voor een karakteristiek uiterlijk. Maar die stokken zorgen bovenal voor meer binnenruimte, omdat ze sterker gekromd zijn dan gebruikelijk. Daardoor zijn de zijwanden een stuk verticaler, wat de zitruimte in de tent aanzienlijk vergroot.

De tweepersoons Sweet Suite weegt 1,64 kilo, de driepersoons weegt 1,70 kilo. Voor een klein beetje extra gewicht biedt de laatste aanzienlijk meer ruimte, de binnentent is dan namelijk zo’n 50 centimeter breder. Het lichte gewicht komt niet alleen door het efficiënte concept, maar ook door het gebruik van ultralicht materiaal. Voor de stokken is er DAC Featherlite aluminum gebruikt. De buitentent is van 20D ripstop nylon, de binnentent van 15D nylon. Voor het grondzeil gebruikt Sierra Designs 30D ripstop nylon. De buitentent en het grondzeil hebben een brandwerende Silicone PeU coating die een waterdichtheid van 1200 mm waterkolom garandeert. De naden zijn uiteraard getaped.

Een redacteur van het Amerikaanse magazine Gear Junkie heeft een fietstocht van zo’n 3000 kilometer met een prototype van de Sweet Suite 2 ondernomen. Hij was enthousiast over het opzetgemak, de ruimte en gebruiksmogelijkheden.

Meer informatie over de Sweet Suite tenten kun je vinden op de website van Sierra Designs.

Like dit artikel
Tweet dit artikel