Innovatieve, lichtgewicht trekkingschoenen van Alfa

Alfa trekkingschoen Bukk Orre

Waterdichte, goed ademende trekkingschoenen van Alfa

ZOETERMEER – Iedereen die wel eens met de tent en rugzak op pad is geweest, zal hebben ondervonden dat goede schoenen van essentieel belang zijn. De meeste Nederlandse wandelaars kiezen als ze een trektocht gaan maken, voor wandelschoenen van de bekende merken.

Deze zijn echter vooral ontwikkeld voor het wandelen in en op de heuvels en bergen in Midden-Europa, zoals de Alpen. Als de omstandigheden wat ruiger en natter zijn en het weer ook wat minder goed is, zoals tijdens een trektocht in Scandinavië, de Schotse Highland of de Hoge Venen, zijn deze schoenen vaak wat minder goed geschikt.

Daar heb je namelijk schoenen nodig die buitengewoon goed waterdicht zijn en ook nog goed ademen. Als schoenen namelijk niet goed ademen, krijg je ook met waterdichte schoenen tijdens lange dagtrajecten alsnog last van vochtige voeten. Dat gebeurt vaak ook met de conventionele schoenen, waarbij leer met Goretex wordt gecombineerd.

De nieuwe trekkingboots, die Alfa op de IWA OutdoorClassics vorige maand in Neurenberg introduceerde, zijn juist speciaal voor deze omstandigheden ontwikkeld. Het Noorse merk maakt voor deze schoenen gebruik van innovatieve materialen. Het ontwikkelde daarmee trekkingschoenen die niet alleen waterdicht zijn, maar ook buitengewoon goed ademen én licht van gewicht zijn. Want ook het belang van gewicht wordt door wandelaars onderschat. Een te zware schoen kost met iedere stap die je zet extra veel energie.

Alfa introduceerde op de IWA OutdoorClassics twee nieuwe trekkingschoenen. De nieuwe Orre A/P/S is een middelhoge trekkingschoen, die geschikt is voor diverse terreinen. De bovenkant is gemaakt van een combinatie van onderhoudsvrij, ademend Alfa Air en GoreTex. Hierdoor blijven de voeten onder alle omstandigheden droog. De nieuw ontwikkelde zool is soepel maar ook voldoende stevig en torsievrij om de voeten en enkels tegen oneffenheden te beschermen. Het profiel biedt ook voldoende grip tijdens natte omstandigheden. De Ultra light EVA tussenzool zorgt voor voldoende schokdemping. De ‘W’ uitvoering voor vrouwen heeft een smallere leest.

Ook de bovenkant van nieuwe Bukk A/P/S trekkingschoenen is gemaakt van Alfa’s nieuwe Alfa Air materiaal, dat met GoreTex wordt gecombineerd. De Bukk is een hoge trekkingschoen, die de wandelaar meer stabiliteit biedt en natuurlijk ook nog beter bestand is tegen natte omstandigheden. Ook van de Bukk is een smallere versie voor vrouwen verkrijgbaar.

We hebben van Alfa nog geen Nederlandse dealer gevonden. Wel zijn ze via diverse webshps te bestellen, en ook rechtstreeks bij Alfa. Meer informatie over de Orre en Bukk kun je binnenkort vinden op de website van Alfa.

Like dit artikel
Tweet dit artikel