Innovatieve Oyster Tempo koelbox koelt zonder koelelementen

Oyster Tempo koelbox

Innovatieve Oyster Tempo koelbox koelt zonder koelelementen

De Noorse startup Oyster heeft de Tempo ontwikkeld, een innovatieve koelbox die zo efficiënt isoleert dat hij geen koelelementen nodig heeft om voedsel en drankjes koud te houden.

Met deze opvallende claim en een opvallend design lijkt de Oyster Tempo de concurrentie met gevestigde merken als Coleman, Dometic en het met name in de Verenigde Staten heel bekende merk Yeti aan te gaan.

Een nieuwe benadering van isolatie

De sleutel tot het succes van de Oyster Tempo ligt in de naar eigen zeggen unieke isolatietechniek. In plaats van de traditionele schuimisolatie, die veel ruimte in beslag neemt en de binnenkant van de koelbox verkleint, maakt de Tempo gebruik van een vacuüm tussen de dubbele aluminium wanden. Dit ontwerp, vergelijkbaar met dat van geïsoleerde drinkbekers en thermosflessen, zorgt voor een dunne wand en een grotere capaciteit.

Ruime capaciteit in een compact formaat

Volgens Oyster heeft de Tempo een capaciteit van 23 liter, genoeg voor 36 blikjes en twee speciale, meegeleverde gel-gebaseerde koelelementen. Echter, de fabrikant beweert dat de Tempo de inhoud tot twee keer zo lang koel kan houden als andere premium koelboxen, zonder dat die koelelementen nodig zijn. Die koelelementen heb je dus alleen nodig als je de koelbox gedurende een langere periode gebruikt

Extra voordelen van het aluminium ontwerp

De Oyster Tempo is niet alleen efficiënter in isolatie, maar heeft ook andere voordelen dankzij het gebruik van aluminium. Zo wordt de binnenkant van de koelbox drie keer sneller koud dan bij plastic modellen, waardoor de inhoud langer op de gewenste temperatuur blijft. Bovendien is de koelbox bijna volledig recyclebaar en eenvoudig te repareren, aangezien onderdelen zoals de draagriem, handvatten en dekselsluitingen afneembaar zijn.

Pittige concurrentie voor gevestigde merken

Met een prijskaartje van ruim 500 euro is de Oyster Tempo niet goedkoop, maar het biedt een interessant alternatief voor merken als Yeti. Yeti’s V Series ‘vacuum sealed’ roestvrijstalen koelbox heeft een capaciteit van 55 liter en kost ongeveer 800 euro. Echter, deze heeft een gewone plastic binnenkant. De 54 liter grote Dometic Patrol 55
koelbox kost zo’n 400 euro maar koelt minder goed dan de Tempo koelbox. Oyster lijkt daarom een geduchte concurrent te worden voor de gevestigde merken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel