Innovatieve Wildboar Dama buscamper is gericht op duurzaamheid

Wildboar Dama buscamper

Innovatieve Wildboar Dama buscamper is gericht op duurzaamheid

Op de Caravan Salon in Düsseldorf stonden meerdere startups. Een daarvan was Wildboar, gevestigd in het nabij gelegen Neuss. Dit bedrijf zegt het thema reizen en mobiliteit opnieuw te willen definiëren.

Het toonde op de Caravan Salon de Dama, een buscamper op basis van de Mercedes-Benz Sprinter, waarbij de nadruk ligt op innovatie, functionaliteit en duurzame materialen.

Innovatief en duurzaam

“De kampeerders van morgen zijn onze doelgroep”, zegt Sven Konway, mede-oprichter en mede-eigenaar van Wildboar. “Daarom berusten onze producten op innovatie, technologie, duurzaamheid van materialen en afwerking, alsmede functionaliteit in het dagelijks gebruik. Ons doel is om meer ruimte te creëren voor individualiteit.”

Vernieuwend ontwerp

Wildboar Dama buscamperWildboar werkte samen met een bekend ontwerpbureau om de voertuigen zowel van buiten als van binnen visueel aantrekkelijk te maken. De voorzijde van het voertuig is opnieuw ontworpen, geïnspireerd door de GL-serie van Mercedes. Op die maner wil men het merk een ‘eigen DNA’ geven.  De combinatie oogt innovatief en fris.

Interieur

Dat vernieuwende idee heeft men ook voortgezet in het interieur. Daar combineert men natuurlijke materialen gecombineerd met nieuwe technologie. Zo wordt het hart van de energievoorziening van het voertuig gevormd door een lithium-opslagunit met een vermogen van maximaal 6 kW, aangevuld met zonnepanelen op het dak. De keuken heeft een 70-liter compressorkoelkast en een verplaatsbaar blok met elektrische kookplaat. Ook zijn er tanks voor 100 liter drinkwater en 70 liter afvalwater.

Er is een aparte badkamer, zoals tegenwoordig gebruikelijk in buscampers. Om genoeg ruimte voor het douchen te creëren, kan het toilet onder het bed worden geschoven. De zitgroep bestaat uit vier afzonderlijke draaibare stoelen rond een klaptafel. De achterste stoelen staan op vloerrails en kunnen dus worden verplaatst of uitgenomen. Het eerste model heeft een klassieke indeling, waarbij men in de redelijk smalle Sprinter een opvallend lang bed van 2,04 x 1,40 m heeft weten te realiseren.

Verder zijn er nog twee andere indelingen gepland. Eén daarvan heeft een gezellige zithoek achterin, de andere heeft een langsbank die kan worden omgebouwd tot bed en een badkamer en keuken achterin.

De Wildboar Dama staat op een Mercedes Sprinter met vierwielaandrijving op basis van het geïntegreerde 4Matic-chassis, aangedreven door een 170 pk dieselmotor met automatische transmissie. De Dama zal tegen het einde van het jaar te bestellen zijn in drie verschillende versies.

Ook komt er een ‘wegversie’ zonder terreinpakket. Verder heeft Wildboar al enkele nieuwe voertuigen in gedachten, waaronder ook een aantal halfintegraal campers.

Like dit artikel
Tweet dit artikel