Interieur Rapido campers opgewaardeerd

Rapido integraal camper

Interieur Rapido campers opgewaardeerd

De Franse camperbouwer Rapido had vorig jaar nagenoeg al haar modellen voorzien van een vernieuwd exterieur. Dit modeljaar is het interieur van de Rapido campers aan de beurt.

Hierbij heeft Rapido niet alleen naar het uiterlijk gekeken, maar ook naar de ergonomie. Zo zijn de indelingen ook op diverse aspecten gewijzigd.

Qua materialen valt op dat met name de keukenblokken en wasruimtes zijn voorzien van aanzienlijk hoogwaardigere materialen dan de eerdere bouwjaren. De keukenblokken zijn niet alleen opgebouwd uit betere materialen, maar hebben afhankelijk van de indeling ook meer werkruimte gekregen. Ook hebben ze een nieuwe kraan, keukenrolhouder en kruidenrekje gekregen. Kleine details, maar wel verbeteringen waar een camperaar elke dag profijt van kan hebben. Dat geldt ook voor de was/toiletruimte. Naast nieuwe, betere materialen heeft Rapido ook gekozen voor een andere, rechthoekige wastafel die netto meer ruimte biedt en een fraaie douchezuil van donker plexiglas.

In diverse indelingen in de 880- en 80-serie zien we dat de afmetingen van de bedden verbeterd zijn. Er zijn ook meer indelingen met twee tegenover elkaar liggende banken of zitjes. Met 28 indelingen verdeeld over zes modelseries heeft Rapido een omvangrijk programma waarin alle soorten campers zijn opgenomen. Vooral het aandeel integraal campers is opvallend, daarvan heeft Rapido maar liefst 18 indelingen en modellen in het programma.

Rapido integraal camperBij de aantrekkelijk geprijsde 8F-serie zijn de 866F en 880F indelingen nieuw. Deze hebben enkele bedden respectieveleijk een queensbed. De iets kostbaardere 8dF-serie (met dubbele bodem) wordt uitgebreid met de compacte 8086DF van 7,19 m lang. Deze camper heeft achterin eveneens een queensbed.

Like dit artikel
Tweet dit artikel