Irmscher bouwt jubileummodel van Opel Vivaro

Irmscher Vivaro „Liner 68“

Irmscher bouwt jubileummodel van Opel Vivaro

De Vivaro „Liner 68“, zoals Irmscher dit jubileummodel noemt, wordt gebouwd tere ere van het 50-jarig bestaan van de Duitse voertuigspecialist.

Het bedrijf werd bekend in de jaren ’80 en ’90, toen het diverse ombouwkits, spoilers, sportvelgen en tuningkits voor onder meer de Opel Kadett en Opel Manta verkocht.

Ook nu legt Irmscher zich nog steeds toe op Opels, maar heeft het een veel veelzijdiger pakket. Irmscher richt zich niet meer alleen op het ‘sneller’ maken maar bovenal ook verfraaien van alle soorten Opels, inclusief de bedrijfswagens. En dat doet het bedrijf ook nog steeds met succes, deze maand werd door één van de gekwalificeerde Irmscher dealers namelijk de 50.000e Opel gemodificeerd.

Omdat er juist op het gebied van campers en vrijetijdsvoertuigen een grote groei is, heeft Irmscher ervoor gekozen om een Opel Vivaro om te bouwen tot een bijzondere camper annex vrijetijdsauto.

De Irmscher Vivaro „Liner 68“ kun je aan de voorzijde herkennen aan de speciale grill en voorspoiler.  Ook aan de zijkant zien we een spoilerrand, maar daar valt ook de speciale striping op, die speciaal voor de jubileummodellen is ontworpen. Ook de achterzijde is voorzien van een spoiler. Verder heeft Irmscher ook het onderstel onder handen genomen. Dat is met 35 mm verlaagd. De Liner 68 staat op 20 inch sportvelgen in een exclusief Heli Star design die zijn voorzien van hoogwaardige Pirelli banden. Het motorvermogen is vergroot tot maar liefst 175 pk. Aan de binnenzijde is de Liner 68 voorzien van het zogenaamde Irmscher Touringpakket met leren accenten en velours tapijt.

Om de Vivaro ook als camper te kunnen gebruiken, is hij achterin voorzien van het nieuw ontwikkelde Irmscher I Flex systeem. Dit biedt de mogelijkheid om de bestelbus middels een aantal modules om te kunnen bouwen in een vrijetijdsauto of camper. Zo is er bijvoorbeeld een keukenmodule met kook-, spoel- en koelmogelijkheid. Dankzij het I Flex systeem kan de achterbank in een handomdraai worden omgetoverd in een tweepersoons bed.

Omdat Irmscher sinds 1968 bestaat, wordt de Irmscher Vivaro „Liner 68“ in een gelimiteerde oplage van slechts 68 stuks gebouwd. Hij is verkrijgbaar bij de Irmscher dealers en ook rechtsreeks bij Irmscher in Remshalden (bij Stuttgart).

Like dit artikel
Tweet dit artikel