Is de oppompbare bodem van de Acacia Tent ‘the next big thing’?

Acacia Tent met oppompbare bodem

Is de oppompbare bodem van de Acacia Tent ‘the next big thing’?

We hebben bij de tenten meerdere revoluties meegemaakt. De komst van de boogtent bijvoorbeeld, die de populariteit van de klassieke noktent min of meer heeft gedecimeerd. Niet lang daarna kwam Karsten met een boogtent met oppompbare stokken.

Ook Decathlon, met het ‘Two Seconds’ concept waarmee je een tentje in een paar tellen op kon zetten, deed een aardige bijdrage op dat gebied. En wie weet is de oppompbare bodem van de Acacia Tent weer zo’n ‘next big thing’. Qua model is de tent typisch Amerikaans en die zal hier zo goed als kansloos zijn. Maar die oppompbare bodem, die is best wel interessant.

Oppompbare bodem brengt comfort op nieuwe hoogten

De Acacia Tent is uitgerust met een gepatenteerde meerlaags bodem, die je tot een dikte van zo’n 15 centimeter op kunt pompen. Omdat die bodem uit meerdere lagen bestaat vormt die in opgepompte toestand een behoorlijk stevig geheel. Die kan daardoor als een stevig en comfortabel bed dienen, zodat je geen luchtbed of matras meer nodig hebt. Volgens de makers is de oppompbare bodem zelfs comfortabeler dan de traditionele dingen waar kampeerders op slapen.

Die bodem biedt de Acacia Tent een ongeëvenaard niveau van comfort en veelzijdigheid. De oppompbare bodem is niet alleen comfortabeler dan een slaapmat of luchtbed, maar ook duurzamer en beter bestand tegen de elementen. Omdat de bodem is gemaakt volgens dezelfde specificaties als expeditie-grade opblaasbare kajaks en SUP’s, is hij bestand tegen de zwaarste omstandigheden, inclusief rotsen en ruig terrein.

Is dit inderdaad ’the next big thing’?

Acacia Tent met oppompbare bodemDe vraag is nu: is de oppompbare bodem, waardoor de tent zelfs op het water kan drijven, de volgende grote innovatie in de kampeerwereld? Zal deze inderdaad een (kleine) revolutie teweegbrengen? De voordelen zijn duidelijk: meer comfort, duurzamer en veelzijdig. Het antwoord lijkt daarom een overtuigend ‘ja’ te zijn. De Acacia Tent is ook al een hot item bij kampeerders. De succesvolle crowdfunding campagne heeft op Indiegogo al meer dan 2600% van het te financieren doel bereikt. Maar dat wil nog niet zeggen dat die Acacia tent daadwerkelijk een game-changer is en er inderdaad een revolutie gaat komen. De tijd zal het leren.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel