Is de verlengde Volkswagen ID.Buzz de ultieme basis voor elektrische camperbusjes?

verlengde Volkswagen ID.Buzz

Is de verlengde Volkswagen ID.Buzz de ultieme basis voor elektrische camperbusjes?

De Volkswagen ID.Buzz, een moderne en elektrische herinterpretatie van het iconische Volkswagen busje, heeft de afgelopen tijd al heel veel aandacht getrokken.

Maar nu komt er ook een nieuwe versie die meer mogelijkheden voor camperliefhebbers belooft: de verlengde Volkswagen ID.Buzz. Met zijn extra ruimte én verbeterde specificaties is deze versie bijzonder geschikt voor de bouw van een camperbusje. Deze vormt dan ook de basis voor de aangekondigde VW ID.Buzz California.

De Volkswagen ID.Buzz: een nieuwe kijk op het klassieke busje

De Volkswagen ID.Buzz is een elektrische bestelwagen en personenbus die gebaseerd is op het ‘elektrische’ Volkswagen MEB-platform (Modular Electric Baukasten). Dit platform is de standaard basis voor de meeste elektrische voertuigen uit het betaalbare en middensegment.

De ID.Buzz is standaard een achterwielaangedreven voertuig met de motor achterin, net als het originele VW T2 busje. Er zullen vier verschillende basisconfiguraties van de ID.Buzz zijn: een korte en lange wielbasis voor zowel de passagiers- als de vrachtversie. De accu zal bij de lancering een capaciteit hebben van 77 kWh (bruto energie-inhoud: 82 kWh). Later zal de versie met lange wielbasis ook verkrijgbaar zijn met een optionele accu van 86 kWh. Dat wordt mogelijk door de langere wielbasis (bij elektrische voertuigen bevindt de accu zich in de bodem tussen de voor- en achteras). De laadsnelheid aan de normale laadpaal zal 11 kW bedragen. Aan de snellader kan de accu worden opgeladen met een vermogen van 170 kW.

Verlengde Volkswagen ID.Buzz is perfect voor camperconversies

De verlengde versie van de Volkswagen ID.Buzz biedt extra ruimte die ideaal is voor de bouw van een camperbusje. Met zijn langere wielbasis biedt deze versie meer interieurruimte, waardoor er meer mogelijkheden zijn voor het ontwerp en indeling van het interieur van de camper.

Bovendien biedt de elektrische aandrijving van de ID.Buzz enkele unieke voordelen voor camperconversies. Dankzij de elektrische verwarming van de hoofdbatterij is er geen propaan, benzine of dieselverwarming nodig. Bovendien maakt de bi-directionele oplaadmogelijkheid (V2L) van de ID.Buzz het mogelijk om de stroom van de hoofdbatterij te gebruiken om externe apparaten van stroom te voorzien. Dit betekent dat je kunt koken met een inductiekookplaat zonder dat je propaan nodig hebt. De langere versie heeft bovendien het voordeel van een groter accupakket, zodat je grotere afstanden af kunt leggen zonder dat je de accu tussendoor aan de snellader op moet laden. Als je daar wél gebruik va naakt, kun je uiteraard nog langere afstanden op een dag afleggen.

ID.Buzz ID.Buzz LWB
Lengte 4.597 mm 4.712 mm
Breedte 1.976 mm 1.985 mm
Wielbasis 2.988 mm 3.240 mm
Zitplaatsen 5 7

Volkswagen ID.Buzz California aangekondigd

De verlengde versie van de Volkswagen ID.Buzz zal ook de basis vormen voor de door Volkswagen aangekondigde elektrische camperbus van Volkswagen, de VW ID.Buzz California. Hoewel er nog niet veel details bekend zijn over deze specifieke versie, belooft het feit dat Volkswagen een specifieke camperbusversie van de ID.Buzz plant veel goeds voor de toekomst van elektrische camperbusjes. Op het komende VW Bus Festival in Hannover, eind deze maand, zal Volkswagen de verlengde versie van de VW ID.Buzz presenteren. Camperliefhebbers zullen nu ongetwijfeld gaan duimen dat er op de komende editie van de Caravan Salon een prototype van de VW ID.Buzz California te zien zal zijn. En dat zou best eens het geval kunnen zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel