Isabella met sterkere en lichtere stangen van Carbon Fiber

kampeerzaken.nlSpeciaal voor kampeerders die veel reizen heeft de grootste voortentenfabriek in Europa, Isabella in Vejle, Denemarken, de traditionele glasfiberstangen verder ontwikkeld tot een sterker en lichter stangtype. De nieuwe stangen hebben de naam CarbonX gekregen.
Door de grote flexibiliteit van de glasfiberconstructie te combineren met de fantastische sterkte van koolfiber (vier tot vijf keer sterker dan staal)­ heeft de fabriek een tot nu toe ongekende mix van flexibiliteit en sterkte verkregen, terwijl het lagere gewicht van koolfiber het totale gewicht van een stangenset voor een voortent aanzienlijk reduceert.
 kampeerzaken.nlHet nieuwe CarbonX is uitsluitend voor de eigen producten van Isabella ontwikkeld. De nieuwe stangen passen overigens bij de eerdere modellen van de fabriek in Vejle die glasfiberstangen hebben.
De nieuwe stangen zullen ongetwijfeld voor nog meer concurrentie voor die enigszins goedkopere en traditionele stalen staanders zorgen doordat hun gewicht markant lager is en hun sterkte even groot.
De CarbonX-stangen zijn te herkennen aan hun antracietkleurige design met donkergrijze afspanklemmen en koppelstukken. Net als de vroegere IXL-glasfiberstangen van Isabella is CarbonX ook te gebruiken voor de Zenith-zonnetent en de SunBlue-zonluifel.
Een nóg grotere sterkte en een lichter gewicht maken de nieuwe CarbonX-tentstokken buitengewoon interessant ­ vooral voor kampeerders die veel reizen.
Meer info op http://www.isabella.net/nl/

Like dit artikel
Tweet dit artikel