Isuzu Basecamp pick-up camper met slimme uitzwenkbare keuken

Isuzu Basecamp pick-up camper

Isuzu Basecamp pick-up camper met slimme uitzwenkbare keuken

Een complete pick-up camper met een slimme, uitzwenkbare keuken. Dat is wat Isuzu op de markt brengt. De Isuzu Basecamp camper is geïnspireerd op de eveneens recente D-Max Arctic Trucks AT35 Basecamp pick-up.

Inderdaad, dat is een hele mond vol. Waar het op neer komt, is dat Isuzu met de D-Max een pick-up heeft ontworpen die relatief wendbaar en licht is. Die vormt in aangepaste vorm weer de basis voor de Basecamp.

Deze stoere en avontuurlijke camper die klaar is om door de bossen, ravijnen en het terrein te rijden, met alle comfort dichtbij dankzij de aanvullende camperuitrusting.

Een echte Amerikaans aanvoelende camper

Europa is al tientallen jaren de bakermat van slimme, luxe camperontwerpen. Maar als het echt stoer en/of overdadig moet zijn, dan ben je bij de Amerikanen aan het juiste adres. Omdat Isuzu ook veel pick-ups in Amerika verkoopt, is het niet echt verwonderlijk dat het Japanse Isuzu met een pick-up camper komt die nogal Amerikaans aandoet. De Basecamp was echter niet in Amerika maar in het Verenigd Koninkrijk te zien, op de “2022 Commercial Vehicle Show” in Birmingham.

Basecamp

Isuzu Basecamp pick-up camper Isuzu lanceerde daar eind mei, in samenwerking met Arctic Trucks, de van de D-Max afgeleide D-Max Arctic Trucks AT35 pick-up. Arctic Trucks is een IJslandse innovator van off-road trucks en campers voor onder anderen ‘arctische’ gebieden. Om de mogelijkheden van die nieuwe AT35 pick-up te demonstreren, voegde Isuzu nog een aantal camper-gerelateerde zaken aan die stoere pick-up toe en presenteerde hem onder de naam Basecamp op de Commercial Vehicle Show.

Alles wat je nodig hebt in een avontuurlijke camper zit erin, en erop. Bijvoorbeeld een zwarte aluminium Gearmate opbouw voor de laadbak, die dezelfde hoogte als de bestuurderscabine heeft. De dakdragers boven de opbouw dienen als basis voor de iKamper Skycamp 3.0. Dat is de nieuwste versie van deze populaire hardshell-daktent. Deze kun je uitklappen en gebruiken als slaapruimte voor maximaal vier personen.

Uitzwenkbare keuken

Isuzu Basecamp pick-up camper Een bijzonder aspect aan deze camper is de uitzwenkbare keuken. De rechterkant is voorzien van dubbele lades, gewijd aan de ARB Slide Kitchen. Dat is een opvallend grote, functionele uitschuifbare keuken. De unit schuift en draait, zodat er een L-vormige keuken ontstaat. De keuken is voorzien van een driepits gasfornuis, een inklapbare wasbak, een extra groot werkblad en een opbergruimte voor keukengerei.

De keuken heeft zelfs een grote ARB-koelkast aan de linkerkant van het ladesysteem. En op de achterklep wordt de keuken compleet gemaakt met een kookplaat zodat het bijna is alsof je je eigen huis op wielen hebt gezet.

Compleet

Isuzu Basecamp pick-up camper De fabrikanten van de Basecamp hebben veel aandacht besteed aan het correct en efficiënt plaatsen van accessoires, die dit model tot een complete en uitgekiende camper maken, al is hij natuurlijk wel voor avontuurlijk aangelegde kampeerders bedoeld.

De Basecamp is nu verkrijgbaar bij de Isuzu-dealers in het Verenigd Koninkrijk. De startprijs is 48.000 pond, wat neerkomt op bijna 56.000 euro. Bij import naar Nederland komt daar sowieso nog een flink bedrag aan BPM bij en dankzij de Brexit moet je ook de invoerrechten en dergelijke niet vergeten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel