Italiaanse camping voor mindervalide personen

kampeerzaken.nlIn het geval van een lichamelijke handicap zijn de voorzieningen op een camping niet altijd toegankelijk, waardoor vakantie helaas niet voor iedereen ontspanning en plezier betekent. Gelukkig zijn er steeds meer campings die hun accomodatie geschikt maken voor minder validen.

 

Zo investeert de Italiaanse camping Kawan Village Florenz, aan de Adriatische kust niet ver van Ravenna, sinds een aantal jaren in het aanpassen van de camping voor personen met een lichamelijke handicap. Zo is het hele terrein vlak gemaakt en gedraineerd, zijn de drempels verwijderd, zijn de toegangen van gebouwen aangepast en is de bewegwijzering verbeterd. 


 

Franco Vitali, de eigenaar van de camping, ging nog een stap verder. Hij paste het privé-strand bij zijn camping zodanig aan, dat de Adriatische zee toegankelijk is geworden, dankzij leuningen en hekken. Ook stelt hij een speciale stoel beschikbaar die aangepast is aan het badderen in zee. Bij het zwembad van de camping is bovendien een speciale lift geïnstalleerd om in het zwembad af te kunnen dalen.

 

kampeerzaken.nlOok over de inrichting van de accommodaties is nagedacht. Camping Kawan Village Florenz beschikt dus ook over mobilhomes die speciaal voor mensen met een handicap zijn ontworpen. Verder is het personeel opgeleid tot het ontvangen en begeleiden van mindervalide personen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel