Dit jaar maar liefst 48 ANWB Topcampings in Nederland

Ardoer Camping Heldense Bossen

Eén van de 48 ANWB Topcampings van 2017, Ardoer Camping de Heldense Bossen

DEN HAAG – Voorheen werkten de ANWB en ADAC samen op het gebied van campinginspecties. De campings die dooor de inspecteurs van de ANWB en ADAC het beste werden gekwalificeerd, kregen toen het predikaat “Best Camping”.

Die samenwerking is met ingang van 2016 beëindigd. Beide partijen inspecteren nu weer zelf de campings. In plaats van de naam Best Campings gebruikt de ANWB nu ook een nieuwe naam, “ANWB Topcamping”.

In Europa zijn er het komende kampeerseizoen maar liefst 177 ANWB Topcampings. Daaronder bevinden zich ook 48 Nederlandse campings. Dat zijn er heel wat meer dan vorig jaar, toen waren er namelijk 37.

Wat voor al deze campings geldt:  ze weten de maximale score van vijf sterren te behalen bij de ANWB campinginspectie zodat ze zich daadwerkelijk mogen meten met de allerbeste kampeerterreinen. Deze campings blinken uit in kwaliteit. Ze hebben een prachtig terrein met geweldig sanitair en veel voorzieningen.

De ANWB is naar eigen zeggen de enige partij in Nederland die volledig onafhankelijke campinginspecties uitvoert in Europa. Er werden dit meer dan 2000 campings geïnspecteerd. Deze werden door de inspecteurs niet alleen beoordeeld op het terrein en het sanitair, maar ook op de zwemmogelijkheden, recreatie, winkels en horeca. De ANWB geeft de score van een camping aan met sterren. De laagste score is 1 ster, en de hoogste score die een camping kan behalen is 5 sterren. De campings die deze hoogste score halen krijgen dus het predicaat ANWB Top camping. Campings met drie sterren of meer mogen het bord “ANWB Erkende camping” voeren. Een overzicht met de 48 ANWB Topcampings kun je vinden op de website van de ANWB.

Like dit artikel
Tweet dit artikel