Jaarlijkse caravankeuring VVN

vvn-caravankeuring-vuren-100310_1In april kun je weer op diverse plaatsen in het land je caravan laten keuren. Deze keuringen worden gehouden in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Een caravankeuring is niet verplicht, maar wil je weten of je caravan veilig genoeg is om mee op vakantie te gaan, dan kun je de caravan dus laten keuren. Aangeraden wordt om dit in ieder

geval eens in de drie jaar te laten doen. Op zaterdag 13 april houdt Veilig Verkeer Nederland, afdeling Nijkerk/Hoevelaken de jaarlijkse caravankeuring. De caravan en het trekkend voertuig worden aan een grondige inspectie onderworpen door de Verkeerspolitie en de Brandweer. Je krijgt na de controle het inspectieformulier mee waarop de op- en aanmerkingen staan vermeld. Het kost je 17,50 euro per combinatie. Vanaf 09.00 uur kun je terecht bij de brandweerkazerne aan de Havenstraat te Nijkerk.

Aanmelden kan tot uiterlijk 5 april 2013. Na aanmelding ontvangt u tijdig bericht over het tijdstip waarop u voor controle bij de brandweerkazerne wordt verwacht. Wees er snel bij aangezien er een beperkt aantal keuringen kan worden uitgevoerd, is deelname in volgorde van aanmelding. Meer informatie en aanmelden: www.nijkerk.eu.

Op zaterdag 13 april 2013 is de keuring in Dalfsen, in samenwerking met Wienen Autotechniek, Veilig verkeer Nederland, de Brandweer Dalfsen en ACS Laarman Campertechniek.

Deze keuring is niet alleen voor campers, maar ook voor de caravan. In een caravan zit een gasinstallatie, in de winterperiode staat een caravan vaak voor langere tijd stil en alles wordt koud en vochtig. In de zomermaanden wordt alles weer warm. Dit heeft gevolgen voor de installaties en de apparatuur. Rubberen gasslangen drogen uit, de leeftijd van gasdrukregelaar, de gasslang en gasfles is daarom ook belangrijk. Daarnaast kan door vocht corrosie ontstaan in de elektriciteitskabels die daardoor kortsluiting kunnen veroorzaken. Een veiligheidskeuring is dan ook geen overbodige luxe maar geeft juist een veilig gevoel.

Extra veiligheidssloten in uw caravan en/of slaapgasdetectie zijn kleine aanpassingen die dat veilige gevoel op vakantie kunnen versterken. Slaapgasdetectie werkt binnen enkele seconden bij slaapgas, lekkage van gas of koolmonoxide. Deze laatste is zeer giftig en kan dodelijk zijn doordat het reukloos is. Verder wordt er deze dag ook aandacht besteed aan duurzaamheid op het gebied van  zon-, daglichtpanelen en  ledverlichting. Aanmelden kan bij Jan Rosink: janentinyrosink@kpnplanet.nl

Op zaterdag 20 april in Nederweert: deze keuring is alleen voor caravans. De organisatie is in handen van Veilig Verkeer Nederland, afdelingen Weert/Stramproy en Nederweert. Aan de keuring werken meer de Rijksdienst voor het Wegverkeer Venlo, en Profile Tyrecenter Peter Stultiëns B.V. uit Weert. Opgeven kan via W.Niessen: wil-cor@home.nl. De kosten bedragen 20,- euro voor niet leden en 10,- euro voor leden van Veilig Verkeer Nederland. Aanvang: 9.30 uur.

Op 19 en 20 april in Elburg: voor caravans en vouwwagens. De organisatie is in handen van Veilig Verkeer Nederland afdeling Elburg/’t Harde met medewerking van onder meer Politie, Rijksdienst voor het Wegverkeer en Elburg Bandencenter. Bezitters van een caravan en vouwwagen kunnen deze laten controleren door een aantal specialisten. De caravan wordt op belangrijke punten gecontroleerd. Vervolgens beslist de caravanbezitter zelf over eventuele reparaties en/of vervangingen.

Op zaterdag 20 april in Doetinchem. Th.Hendriksen B.V. verzorgt de algemene controle voor onder ander banden, apparatuur, installaties, chassis en carrosserie van de caravan. Je kunt je schriftelijk of per e-mail aanmelden o.v.v. Naam, adres, kenteken van uw auto en caravan. De kosten zijn 5 euro voor leden en 10 euro voor niet leden.Tijden: van 9:00 tot 16:00 uur. Meer informatie mail naar: vvn@hendriksendoetinchem.nl.

De controle wordt gehouden op de Gemeentewerf Elburg, ’t Straatje 8 te Elburg. Voor de leden van de afdeling Elburg/’t Harde is de keuring gratis. Niet-leden betalen 20,- euro. Leden van andere afdelingen van Veilig Verkeer Nederland betalen voor deze keuring 17,50 euro. Opgeven kan bij mevrouw H. Nota: jan.nota@planet.nl, Of via tel: 0525-682808.

Bron: www.campingtrend.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel