Jack Wolfskin zet in op duurzame slaapzakken

Jack Wolfskin zet in op duurzame slaapzakken

In het zomerseizoen 2019 zet Jack Wolfskin het eerder ingezette duurzaamheidsoffensief voort met slaapzakken. Zowel de buitenstof als de vulling van de nieuwe hightech Smoozip-serie zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal.

Voor het vervaardigen van een Smooozip slaapzak zouden bijvoorbeeld zo’n 50 PET-flessen van 1 liter hergebruikt kunnen worden. Dat wil niet zeggen dat er concessies aan de kwaliteit en het slaapcomfort worden gedaan.

Ook warm bij ijzige temperaturen

Integendeel, dankzij de Thermozone Technologie, die bijzonder goede isolatie biedt voor koudegevoelige lichaamsdelen zoals hoofd, romp en voeten wordt optimaal slaapcomfort gegarandeerd. De comforttemperatuur van de Smooozip -9 bedraagt -3° C maar je kunt hem prima tot -9° C gebruiken. Zo houdt de Smoozip -9 je ook in ijzige nachten tot -9 graden lekker warm. De Smooozip -9 mummieslaapzak is dus prima geschikt en voor allerhande avonturen in de buitenlucht.

Innovatieve rits

De lichtgewicht mummievormige slaapzak dankt zijn naam aan de innovatieve S-vormige rits. Deze volgt de intuïtieve bewegingsvolgorde bij het openen of sluiten van de slaapzak. De elastische tweerichtingsrits kan met een enkele vloeiende beweging gemakkelijk geopend en gesloten worden, ook liggend. Ook het interieur is slim ontworpen: De voet-, arm- en nekzones zijn gemaakt van zacht fleece en extra gewatteerd voor extra warmte. De gevoerde kap omsluit het hoofd en de nek perfect en kan met één hand individueel worden aangepast met behulp van een elastisch koord. De geïntegreerde warmtekraag is zo gesneden dat deze de hals volledig omsluit. De warme lucht blijft in zo de slaapzak en raakt niet door de hoofdopening verloren. De mummievorm is zo royaal gesneden dat je er ook met een opgetrokken been in kunt liggen. Evengoed kan de Jack Wolfskin Smooozip -9 slaapzak compact worden opgeborgen in een rugzak of fietstas.

Technische details

Voor de binnen- en buitentijk wordt gebruik gemaakt van Softtouch Ripstop 30D RE. Hij verkrijgbaar in twee maten: tot 1,75 m (gewicht: 1815 g) en tot lichaamsgrootte 1,95 m (gewicht: 1890 g) en in drie kleuren. De advieswinkelprijs bedraagt € 199,95.

Like dit artikel
Tweet dit artikel