Jan des Bouvrie ontwerpt wit-zwarte caravan en voortent

Jan des Bouvrie caravan en voortent

Jan des Bouvrie ontwerpt caravan en bijpassende voortent

UTRECHT – ‘Wit en zwart geven een caravan karakter, aldus Jan des Bouvrie. De kernwoorden minimalistisch, krachtig en clean typeren de caravan en de bijpassende voortent die zijn ontworpen door de bekendste interieurdesigner van Nederland: Jan des Bouvrie.

De caravan is uitgevoerd in wit en zwart, in een combinatie van verschillende materialen en structuren. Hij wordt begin januari 2016 in productie genomen maar is nu al te zien op tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, van 7 t/m 11 oktober in Utrecht.

‘Rust is de basis in alle interieurs die ik ontwerp’, aldus Des Bouvrie. ‘In een kleine ruimte, zoals een caravan, moet je niet werken met zes verschillende materialen en felgekleurde kussentjes. Voor mij is het belangrijk dat de caravan een lekker thuisgevoel geeft. Het moet echt aanvoelen als je eigen woning. De voortent vergroot de leefruimte, maar wel in dezelfde sfeer’.

Tijdloze sfeer met een compleet andere uitstraling

Jan des Bouvrie heeft zoveel mogelijk ruimte in de caravan gecreëerd. Caravanwanden en meubels zijn in wit uitgevoerd. ‘Die kleur weerkaatst het licht, en dat zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Samen met zwarte accenten vormt die combinatie een tijdloze basis die rust en harmonie uitstraalt’. De ruime zithoek is zwart gestoffeerd met een subtiele witte bies en stoere witte stiksels: een knipoog naar de bekende Jan des Bouvrie-kubusbank.

Combinatie van verschillende materialen en structuren

‘Door de combinatie van verschillende materialen en structuren geef je karakter en een tijdloze sfeer’, aldus de Nederlandse ontwerper. ‘Het zijn bovendien kleuren die inspireren tot combineren. In de Dethleffs-caravan kun je met gekleurde ledverlichting de sfeer kiezen die bij de seizoenen past, of bij de stemming die je op dat moment hebt. Door te spelen met de verlichting krijgt het interieur een compleet andere uitstraling. Dat zorgt voor een levendig effect’. Voor Jan des Bouvrie was het belangrijk dat binnen en buiten dezelfde sfeer wordt gecreëerd. Het exterieur van de caravan, maar ook de Isabella-voortent is helemaal in dezelfde sfeer aangepast. De voortent volgt hetzelfde lijnenspel als de caravan en is voorzien van een wit dak, voor een fris interieur. Alle wanden van de voortent zijn uitneembaar, waardoor een Isabella/Jan des Bouvrie-luifel ontstaat.

Stempel

Door de opvallende, klassieke combinatie van wit, zwart en chromen accenten heeft Jan des Bouvrie duidelijk zijn stempel op deze Dethleffs-caravan weten te drukken: eenvoud in zijn krachtigste vorm. Naar verwachting worden de Jan des Bouvrie ontwerpen in januari 2016 in productie genomen. De Jan des Bouvrie-caravan en de Des Bouvrie-voortent beleven hun primeur tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, van 7 t/m 11 oktober in Utrecht.

Like dit artikel
Tweet dit artikel