Joa Camp: nieuw campermerk in het instapsegment

Joa Camp

Joa Camp: nieuw campermerk in het instapsegment

Het Franse merk Pilote lanceert een nieuw campermerk onder de naam Joa Camp. Men wil zich hiermee richten op het instapsegment, en dan met name het jongere publiek met een ‘bescheidener budget’.

Joa is het Bretonse woord voor vreugde. Veel beginners die op zoek zijn naar een betaalbaar kampeervoertuig kunnen bij Joa Camp nu dus hun geluk vinden in de voordelige campers. Het zijn laaggeprijsde instapmodellen die gebruik maken van vertrouwde indelingsconcepten. Ze zijn gebaseerd op de Citroën Jumper en een fris design.

Halfintegraal campers

Het programma van Joa Camp bestaat nu eens niet alleen uit buscampers  – waarvan we de laatste jaren en enorme toewas zien, maar hoofdzakelijk uit halfintegraal campers. Vooralsnog zijn daarvan vijf indelingen gepland, die in lengte variëren van 6 m tot 7,5 m. Verder zijn er ook twee buscampers in het programma ogenomen.

Ze worden alle gebouwd op een Citroën Jumper basisvoertuig dat gezien het instapsegment slechts een minimum aan opties heeft. Kopers kunnen wel kiezen uit diverse optiepakketten.

Indelingen

De gekozen indelingen zijn redelijk standaard, zoals gebruikelijk in dit segment. Het kleinste model is de 70Q en 75Q, beiden met een eilandbed. Kopers kunnen in die lengte ook kiezen voor een indelingen met enkele bedden, in de vorm van de 70T en 75T. Men verwacht binnenkort ook de kleinere 60F, die met een Frans bed is uitgevoerd, in het programma op te nemen.

Terwijl de 70Q twee slaapplaatsen heeft, en optioneel twee extra in de vorm van een hefbed boven de zitgroep, hebben de drie andere indelingen dat stapelbed standaard, en dus ook automatisch vier slaapplaatsen. Een groot de indelingen kunnen ook worden geleverd met een hefbed boven de zitgroep. De 70Q, 75Q en 75T hebben vijf gehomologeerde zitplaatsen.

Verder hebben alle halfintegraal campers van Joa Camp, om kosten te besparen, hetzelfde keukenblok met onder anderen een 133-liter koelkast. De badkamer heeft een draaibare wand waarmee hij in een handomdraai worden omgebouwd tot douche.

Scandinavisch aandoend interieur

Het zijn betaalbare campers, zonder franjes, aldus Pilote. De interieurs doen – best wel verrassend voor een Frans merk – denken aan een Scandinavisch design. De campers hebben met licht houtdecor afgewerkt meubilair, dat een geribbelde textuur heeft. De stoffering is in wit met helder blauwe accenten.

Buscampers

Naast de halfintegralen heeft Joa Camp ook twee buscampers in het programma. Ook hier zien we weinig verrassingen qua indelingen. Het zijn in feite heel normale buscampers met een verhoogd dak, zonder verdere fratsen. De 6 meter lange 60G heeft een dwarsbed, de iets langere 63T heeft twee enkele bedden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel