Joy Rider buscamper toont nieuw, ruimtelijk interieurconcept

Joy Rider buscamper

Joy Rider buscamper toont nieuw, ruimtelijk interieurconcept

Met name bij de buscampers zien we steeds vaker nieuwe leveranciers die een geheel nieuw indeling bedenken. De Joy Rider buscamper, gebaseerd op de Fiat Ducato, is zo’n voertuig.

Door zijn slimme, innovatieve indeling en een geslaagde focus op ruimtelijkheid, biedt de in Oostenrijk ontwikkelde Joy Rider een unieke kampeerervaring die zowel comfortabel als praktisch is.

Revolutionair ruimteconcept

Het hart van de Joy Rider is het revolutionaire ruimteconcept. In plaats van de traditionele indeling met een eethoek, heeft de Joy Rider een ontspannen woonkamerambiance gecreëerd. Het middelpunt is een bijna twee meter lange langsbank. Deze vormt, samen met de draaibare bestuurdersstoelen en een mobiele tafel, een veelzijdige woon-, werk- en eetruimte. Die compacte, gezellige lounge is overdag de belangrijkste verblijfplaats. ‘s Nachts kan de lounge in slechts enkele stappen worden omgebouwd tot een bed.

Keuken is een mix van functionaliteit en stijl

De keuken bevindt zich helemaal aan de achterkant van de camper. Deze doorlopende keukenunit staat tegenover een smalle doorgang en een kast met een garderobe en koelkast. Het 2,55 meter lange werkblad gemaakt van echt hout biedt voldoende ruimte voor werk en het plaatsen van spullen en apparatuur. De keuken is uitgerust met een gasvrije keramische kookplaat en aan het einde van de houten plaat is een roestvrijstalen spoelbak geïntegreerd, die zowel als spoelbak voor de keuken als voor de badkamer dient.

Praktische, ruimtebesparende badkamer

De badkamer kan worden afgesloten met twee klapdeuren en heeft een douche en een cassettetoilet. De deuren en het doorlopende keukenblok helpen om de bestaande leefruimte optimaal te benutten, vooral wanneer de badkamerdeuren open zijn.

Slimme en efficiënte garage

Voor grotere en omvangrijke kampeeruitrusting is er ook een achtergarage, die bijna twee meter lang maar ook behoorlijk smal is, en die de ruimte achter de badkamer en de koelkast aan de bestuurderszijde gebruikt. Objecten kunnen veilig worden vervoerd dankzij de vilten bekleding en de standaard luchtvaartrails.

Drie lengtes en twee uitvoeringen

De Joy Rider is momenteel verkrijgbaar in de “Avantgarde” of de duurdere “Premium” modellen. Beide kunnen worden geleverd in de drie gangbare lengtes – 5,41, 5,99 of 6,36 meter – en zijn gebaseerd op een FiatDucato Generation 8 met een 140 pk motor. De “Avantgarde” versie begint bij € 124.750, terwijl de “Premium” versie begint bij € 146.500 (beide prijzen zijn exclusief BPM en gebaseerd op het Oostenrijkse BTW-tarief). Een “Familie variant” met vier zitplaatsen is ook op aanvraag beschikbaar.

Personalisatiemogelijkheden

Bij de keuze van de kleur aan de binnenkant heeft de koper de vrije hand. In de “Avantgarde” versie is het meubilair in principe wit met grijze accenten en in de “Premium” versie is er een selectie van andere kleuren. Er zijn ook verschillende opties voor de lak aan de buitenkant, de kleur van het leer of het type campingtoilet. Voor extra comfort kan zelfs een winterpakket worden toegevoegd tegen een meerprijs.

Een nieuwe norm in buscampers?

Hoewel de Joy Rider buscamper geheel afwijkt van de gebruikelijke standaarden bij de buscampers, zet hij nog geen nieuwe standaard. Maar met zijn innovatieve indeling, focus op ruimtelijkheid en aandacht voor detail, biedt de Joy Rider wel een unieke, comfortabele en praktische kampeerervaring.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel