Jubilerend Bürstner introduceert speciale Edition 30 modellen

Bürstner Edition 30

Edition 30 jubileummodellen van Bürstner

KEHL – Waar het ene merk al sinds jaar en dag campers maakt, is een ander merk pas wat later in deze markt gesprongen. Dat laatste geldt ook voor Bürstner.

Dit Duitse merk bouwt al caravans sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw maar is pas 30 jaar geleden begonnen met het bouwen van campers. Evengoed reden voor een feestje, en dat viert Bürstner met de komst van een aantal jubileummodellen, die we komend seizoen kunnen verwachten.

In die jaren is Bürstner, met vestigingen in het Duitse Kehl am Rhein (waar de voertuigen worden gebouwd) en het Franse Wissembourg (waar de meubels worden vervaardigd) onder de hoede van het Hymer concern uitgegroeid tot één van de grootste productenten van caravans en campers.

Edition 30

De jubileummodellen die Bürstner uit gaan brengen, krijgen alle het predikaat “Edition 30”, passend bij het feit dat het 30 jaar geleden is dat Bürstner is begonnen met het maken van campers. Het betreft campers in een speciale uitvoering die afkomstig zijn uit de series Travel Van, Nexxo Time, Ixeo Time en Viseo I.

Om ze zich te laten onderscheiden van de normale modellen uit deze series, zijn de Edition 30 uitvoeringen voorzien van iets opvallendere graphics aan de buitenzijde. In het interieur zien we het verschil ondermeer terug in de lichte, hoogglanzende kastdeurtjes en het ginger-teak meubeldecor, alsmede de stofferingen in Rio Ferra en Rio Havanna.

Extra compleet

Zoals we wel vaker zien bij jubileummodellen, is de uitrusting een stuk completer dan de normale standaarduitrusting. Voor zover onze informatie nu reikt, worden ze voorzien van een chassispakket en het interieurpakket van Fiat. Daarbij komen nog 16 inch lichtmetalen velgen, LED dagrijverlichting, Trma Therme 6 verwarming, extra brede deur met insectenhor, verduistering van de cabine, extra garagedeur, Pioneer multimediasysteem met navigatie, een 4 meter lange luifel met LED verlichting en vensters in automotive stijl. Uiteraard wordt dit alles gecombineerd met een flink prijsvoordeel van om en nabij de 9.000 euro.

De Edition 30 modellen worden in de loop van seizoen 2017 verwacht maar staan hier en daar al in de showroom. Ze komen beschikbaar als Travel Van T 620 G, Nexxo Time T 569, T660 en T690 G, Ixet Time IT 586, IT 710 G, IT 726 G alsmede de Viseo I 690 G.

Like dit artikel
Tweet dit artikel