Jubileumshow 25 jaar Volkswagen California

California20AMERSFOORT – De Volkswagen California camperbus bestaat 25 jaar. Nog tot en met zaterdag 9 november viert de Nederlandse dealer dit jubileum met een bijzondere show.

Bij Camper Centrum Nederland in Amersfoort staan nieuwe en historische California’s gebroederlijk naast elkaar te pronken.

Met de California 25 Jubileumshow viert de dealer de drie generaties en meer dan 100.000 exemplaren die sinds 1988 zijn gebouwd. Speciaal voor dit evenement heeft de camperhandelaar een speciale California laten ontwikkelen, die in een gelimiteerde oplage van tien exemplaren voor de Nederlandse markt bestemd is. Er zijn nog meer jubileumaanbiedingen, zoals een winterbandenset en korting op accu’s en accessoires.

Historie

De Volkswagen California van vandaag is een echte alleskunner, die de reis én het verblijf op de bestemming ongekend plezierig maakt. Meer dan een halve eeuw geleden kwam de autofabrikant als eerste met een compacte buscamper op de markt. Alle ervaringen zijn terug te vinden in de huidige modellen, die een kwart eeuw geleden voor het eerst onder de naam California verschenen.

CaliforniaIn 2003 nam Volkswagen de stap om de gehele ontwikkeling én productie in eigen regie te nemen, waardoor de techniek een enorme vlucht nam. De huidige California biedt de meest geavanceerde gebruikstoepassingen die voldoen aan alles wat je van een moderne compacte camper mag verwachten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel