Kabe en Adria presenteren gezamenlijk hun grootste caravans

Adria Alpina 2017

Het ruime interieur van de Adria Alpina

UTRECHT – Wie volgende week de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht bezoekt, zal in Hal 12 zien dat de merken Adria en Kabe daar gezamenlijk hun grootste en meest luxe caravans laten zien. Het zijn overigens niet alleen de grootste caravans van Adria en Kabe, maar ook de grootste caravans die er op de beurs te zien zijn.

De doelgroep voor deze exclusieve en kostbare caravans is uiteraard vrij klein, niettemin is het ook voor mensen die zich op een minder exclusieve caravan oriënteren best interessant hoe zo’n grote caravan er van dichtbij uitziet en welke mogelijkheden je daarmee hebt.

Adria Alpina

Adria Alpina caravansBij Adria kunnen we in hal 12 de Alpina 903 HT bewonderen. Deze is totaal maar liefst ruim 11 lang en 2.50 m breed. Dat biedt nogal wat mogelijkheden, qua inrichting. Adria heeft bij deze caravan gekozen voor een kopkeuken. Ook de deur bevindt zich vlak bij de voorzijde, zodat je als het ware de keuken binnenstapt. De hoeveelheid licht in de keuken is riant, dankzij het mooie panoramaraam. Iets meer naar achteren bevindt zich de luxe zitgroep met L-sofa. Daarachter bevindt zich een knusse dinette met daar tegenover een stapelbed. Meer achterin de caravan bevindt zich de slaapkamer. Deze is zo ruim, dat er een dwarsgeplaatst queensbed en meer dan voldoende kastruimte in past. Aangrenzend, helemaal achterin, bevindt zich de ruime wasruimte.

Standaard beschikt de Adria Alpina onder meer over een  160 liter koelkast, panoramavenster voorin, polyester (hagelbestendiger) dak en zijwanden, Alde vloeistof verwarming met vloerverwarming, hordeur, aluminium wielen, BPW chassis en de Adria Comprex constructie.

Uiteraard is zo’n grote en lixe caravan niet goedkoop. Inclusief BTW en rijklaarkosten is de Adria Alpina 903 HT vanaf € 47.685,00.

Kabe Imperial

Kabe Imperial 1000 caravanWie graag een nog wat grotere caravan zoekt, heeft alle keus bij het Zweedse merk Kabe. Dat merk toont op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs  de imposante Imperial 1000. Met een totale lengte van maar liefst 11,57 m en een breedte van 2,50 m beschik je over een woonoppervlakte van maar liefst 22 m². Hiermee is de Kabe Imperial 1000 overigens ook de grootste caravan die er op de Europese markt te koop is. Je kunt bij deze caravan kiezen uit maar liefst 15 verschillende indelingen, dankzij het Kabe Flexline programma.

Bij de Kabe imposante Imperial 1000 is de deur net als bij de Adria Alpina ook voorin geplaatst. Alleen tref je hier voorin de luxe zitgroep met royale rondzit. Iets meer naar achteren bevindt zich de keuken met daar tegenover een dinette.

De rest van de indeling kun je zelf bepalen. Het Flexline programma biedt je daarin alle mogelijkheden. Op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs laat Kabe de CU-DL zien. Deze heeft helemaal achterin een toiletruimte over de volle breedte en een tweepersoons bed. In het midden bevindt zich een L-sofa. Standaard is de Imperial 1000 voorzien van een inductiekookplaat en inbouwoven, banken met slide-out functie en hoofdsteunen, centrale stofzuiginstallatie, magnetron, Premium Sound Systeem, Smart D Remote en Smart D systeem.

De caravans en campers van Kabe zijn ontworpen en gebouwd voor het Scandinavische klimaat. Dit betekent dat er door Kabe absoluut niet wordt bezuinigd op isolatie, ventilatie en verwarming. In alle caravans en campers van Kabe ben jedaarom  verzekerd van comfort gedurende het hele jaar, onder andere met het standaard unieke vloeistof vloerverwarmingssysteem.

Exclusiviteit heeft uiteraard zijn prijs. De Kabe Imperial 1000 is verkrijgbaar vanaf € 107.355,00 incl. BTW en rijklaarmaakkosten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel