Kabe gaat caravans naar Zuid-Korea exporteren

Kabe Royal model 2018

Kabe gaat caravans naar Zuid-Korea exporteren

ZOETERMEER – Meestal is Zuid-Korea een land waarvan wij heel wat artikelen importeren. Denk daarbij aan smartphones van Samsung, auto’s van Hyundai en Kia en electronica van LG. Maar Zuid-Korea blijkt ook een interessante exportmarkt voor caravans te zijn.

In Zuid-Korea blijkt kamperen, net als in China, namelijk een heel trendy manier van vrijetijdsbesteding te zijn. Niet alleen in de budget-sfeer, maar ook als een wat meer exclusieve lifestyletrend.

Kabe export Zuid-KoreaOok is de interesse in kamperen nog steeds aan het groeien in Zuid-Korea. Het Zuid-Koreaanse bedrijf Star Company heeft daarom besloten om caravans van Kabe te gaan importeren. Omdat hier uitsluitend caravans in het hoogste prijssegment betreft, worden er caravans uit de Imperial Line van Kabe voor ingezet. Het betreft caravans met een opbouwlengte van 7,40 m en groter. Volgens Joakim Karlsson, Sales Manager van Kabe, worden de Kabe caravans op de markt gezet door vier dealers en zullen de eerste voertuigen al over een paar maanden worden geleverd.

Kabe is niet het eerste caravanmerk dat caravans naar Zuid-Korea exporteert. Er worden al jarenlang Amerikaanse recreatievoertuigen naar Zuid-Korea geëxporteerd. Nu men daar ook de (vaak kleinere) Europese caravans en campers heeft ontdekt, gaan daar ook steeds meer van richting Zuid-Korea. Diverse Engelse merken zoals Elddis, Tripbuddy, Bailey en het Poolse ProCamp exporteren bijvoorbeeld al caravans naar Zuid-Korea. Ook Hobby exporteert al een tijdje caravans naar Zuid-Korea, en gaat zelfs al zo ver dat het medewerkers van haar Aziatische partners in haar fabriek in Fockbek ontvangt voor producttrainingen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel