Kabe neemt Coachman over

Kabe neemt Coachman over

Kabe neemt Coachman over

De Zweedse camper- en caravanfabrikant Kabe Group AB heeft de overname van de Britse caravanfabrikant Coachman afgerond. Hierdoor is het bedrijf de volledige eigenaar van Coachman geworden.

Kabe, in Nederland vooral bekend van de oerdegelijke en uitstekend geïsoleerde caravans, had in 2018 al 21,5 procent van de aandelen in Coachman overgenomen.

Marktaandeel

Het Britse merk Coachman bestaat al meer dan 30 jaar. Het in Hull gevestigde bedrijf wist in het Verenigd Koninkrijk uit te groeien tot een marktleidende positie in het premium segment. Coachman heeft ongeveer 200 werknemers in dienst en wist de afgelopen tijd uitstekende cijfers te noteren. Daardoor kwam het in het vizier van Kabe terecht, dat graag wil expanderen in het Verenigd Koninkrijk. Alf Ekström, voorzitter en CEO van de Kabe Group, zei: “Wij zijn zeer verheugd dat wij de overname van Coachman hebben kunnen afronden. Coachman is een goed geleide onderneming die geleidelijk haar marktaandeel op de Engelse markt vergroot. Coachman past goed bij de Kabe Group en onze strategische focus.”

Synergie

Kabe schrijft verder in het persbericht dat de overname “kansen creëert voor synergie-effecten en diepere samenwerkingsverbanden mogelijk maakt op het gebied van verkoop, productontwikkeling en inkoop, evenals de uitwisseling van productietechnologie. De overname versterkt de positie van KABE in het premiumsegment en wordt een sterkere internationale groep.”

Hoewel het huidige management van Coachman het bedrijf zal blijven leiden, is er niets gezegd in hoeverre Coachman zijn eigen identiteit en leveringsprogramma behoudt en hoe het met de werkgelegenheid zit.

Like dit artikel
Tweet dit artikel