Kabe Travelmaster kampeerauto

kampeerzaken.nlDat Kabe Husvagnar in Zweden al 50 jaar bijzondere caravans produceert, is inmiddels wel bekend. Minder bekend is echter de Kabe Travelmaster, de kampeerauto van dit Zweedse merk. Bezoekers aan de Dordrecht Open, een maand geleden, konden deze stoere kampeerauto al van buiten aanschouwen. De Kabe Travelmaster is uiteraard in vele uitvoeringen en indelingen verkrijgbaar. Het model WT is op dit moment in Nederland te bekijken op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs.
 
kampeerzaken.nlWat maakt een Kabe kampeerauto uniek in zijn soort? Om te beginnen het exterieur: de kampeerauto ziet er stoer en gelikt uit. Met zo’n strak gelijnde wagen wil iedereen zich wel laten zien.
De fameuze Kabe techniek is natuurlijk ook toegepast op deze kampeerauto. Optimale isolatie en ventilatie karakteriseren de Travelmaster. Het dak is versterkt en op Kabe-wijze geïsoleerd zodat strenge vorst geen invloed heeft op de temperatuur binnen. Binnenin zijn bovenkastjes iets onder het dak van de kampeerauto geplaatst om de luchtcirculatie niet te onderbreken.
kampeerzaken.nlOok bijzonder aan dit model van Kabe dat op dit moment in Nederland te zien is, model WT, is de toiletruimte. Deze is door de ontwerpers van Kabe over de volledige breedte van de kampeerauto geplaatst en daardoor erg royaal van opzet. Lopend van achter naar voren komen we van de toiletruimte in het slaapgedeelte. De twee comfortabele enkele bedden zijn niet alleen praktisch maar verruimen de kampeerauto optisch. De L-dinette vormt tezamen met de draaibare cabinestoelen een gezellige zithoek.
kampeerzaken.nlAl deze techniek en uitrusting heeft er wel toe geleid dat deze kampeerauto, met een maximum gewicht van 4250 kg., alleen geschikt is voor bezitters van een C-rijbewijs. Het rijklaar gewicht is namelijk meer dan 3500 kg.
De Kabe Travelmaster is gebaseerd op Fiat Ducato met de uitrusting zoals gebruikelijk bij Fiat. Het model WT is voorzien van de volgende opties: grote koel/vries combinatie, fietsenrek, trap achterzijde, geïntegreerde luifel, panoramaraam, aluminium velgen en brandblusser.
kampeerzaken.nlMeer info op de website van Kabe, www.kabe.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel