Kabe vervangt instapserie Classic door Estate

Kabe Estate caravan model 2022

Kabe vervangt instapserie Classic door Estate

De Zweedse camper- en caravanfabrikant Kabe gaat de instapserie Classic, voor je zover je in deze exclusieve prijsklasse van ‘instap’ kunt spreken, vervangen door een geheel nieuwe Estate-serie.

Kabe zal de nieuwe Estate-serie aanbieden in twee voertuigbreedtes, dus ook in de steeds meer gewilde 2,50 m brede XL- versie die een zee aan ruimte biedt.

Kabe zal de Estate gaan leveren in 6 lengtes waarbij kopers kunnen kiezen uit 14 verschillende indelingen. De enige herkenbare overeenkomst die de Estate van zijn voorganger overneemt, is de achterkant. Dat is niet zo verwonderlijk, die nieuwe achterkant had Kabe vorig modeljaar nog geïntroduceerd. Naast de mogelijkheid voor de extra brede XL-versie zijn de grootste verschillen het nieuwe design, met glad plaatwerk. Ook de graphics zijn veranderd en een stuk verfijnder. De raamlijsten zijn voortaan in zwart uitgevoerd. Daardoor lijkt de Estate in bijna niets meer op de oude Classic die Kabe 10 jaar in het programma had.

Verder zien we ook in het interieur van de Kabe Estate, die op een Knott chassis met zelfstellende remmen staat, de nodige veranderingen. Geen houtlook en gebogen deurtjes meer voor de bovenkasten. Kabe heeft hier gekozen voor eenvoudige, greeploze rechte kleppen in effen wit. De onderkasten hebben nog wel houtdecor (walnoot), wat het interieur een moderne en stijlvolle indruk geeft. Zwart is tegenwoordig helemaal in en dat zien we dan ook terug bij de kraan, deurgrepen en het overige meubelbeslag.

Nieuwe tweepersoons indeling: Kabe Estate 520 XL

Ook introduceert Kabe een nieuwe indeling in de Estate-serie. De Kabe Estate 520 XL is bedoeld voor reizende stellen. Hij is afgeleid van een beproefde indeling met een frans bed en de badkamer achterin en voorin een riante rondzit. De keuken heeft een driepits kookplaat, de hooggeplaatste koelkast bevindt zich er tegenover.

Kopers kunnen bij de nieuwe Estate 520 XL kiezen tussen een kingsize versie met een breedte van 2,50 alsmede de normale breedte van 2,30 m die meer geschikt is om mee rond te trekken.

Kabe is zo slim geweest om het bed aan de linkerkant te plaatsen, zodat de badkamer en toilet zich aan de rechterkant bevinden. Op die manier kan men het cassettetoilet van buiten de voortent legen, wat wel zo praktisch is.

Andere modellen

De andere modellen van Kabe, te weten de ‘Edelstenen’, de Royal en Imperial zijn in modeljaar 2022  op diverse punten aangepast. Zo De Royal en Imperial krijgen ook een nieuwe mediaspeler en heeft de Imperial nieuwe 17-inch lichtmetalen wielen. Verder vervangt Kabe in deze series de spatwand boven het werkblad en krijgen ze nieuwe wastafels.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel