Kampeer 10-daagse afgelast maar meeste kampeerzaken zijn gewoon open

Kampeer 10-daagse afgelast maar meeste kampeerzaken zijn gewoon open

Kampeer 10-daagse afgelast maar meeste kampeerzaken zijn gewoon open

Wij hebben ons voorgenomen om onze berichtgeving niet te veel door het Coronavirus te laten beïnvloeden. Toch is dit niet helemaal mogelijk omdat er diverse evenementen zijn afgelast of uitgesteld.

Zo is gisteren bekendgemaakt dat de Kampeer 10-daagse dit jaar niet doorgaat. Dit evenement wordt door de ANWB georganiseerd, samen met Camp-to-Go en BOVAG. Maar dat wil niet zeggen dat de kampeerbranche niet meer voor haar klanten klaar staat.

Kampeer 10-daagse

De Kampeer 10-daagse zou van 10 t/m 19 april 2020 worden gehouden bij een groot aantal dealers en kampeerbedrijven in heel Nederland. Het evenement kan vanwege de overheidsmaatregelen rond de coronacrisis geen doorgang vinden.

Meeste dealers gaan gewoon door

Maar laten we daarbij niet onvermeld laten dat de showrooms van de meeste dealerbedrijven wél geopend zijn. Deze hebben doorgaans alle benodigde maatregelen getroffen om verspreiding van het gevreesde virus tegen te gaan. Ze hanteren hygiëne- en veiligheidsregels zodat iedereen de showrooms en winkels zonder veel bezwaar kan bezoeken. Ook de meeste afspraken met betrekking tot onderhoud kunnen gewoon doorgaan. Er zijn zelfs dealers die een haal- en brengservice voor hun klanten hebben opgezet. Zo kunnen de caravans, vouwwagens en campers weer helemaal in orde worden gemaakt voor het moment dat we er weer op uit kunnen.

Bijna alle (grote) kampeerwinkels zijn geopend

Gisteren bereikte ons ook het nieuws dat Obelink de winkel in ieder geval tot en met 6 april gesloten houdt. We hebben gekeken of dit bij meer grote kampeerwinkels het geval is. Voor zover wij op de websites van de grotere kampeerwinkels en -warenhuizen kunnen zien, is Obelink nog de enige die de showroom gesloten heeft. De Wit Schijndel, de megastores van de Vrijbuiter, Bax Recreatieshop, Pauw Recreatie, Karsten Tenten, Hans Stassar, Campolife, Kampeerwereld Hendriks en ook de winkels van Decathlon zijn dus gewoon geopend.

Vooraf checken

Maar dat kan ieder moment veranderen. Enerzijds omdat er in zo’n winkel te veel personeel ziek is, anderzijds omdat er zo weinig klanten zijn dat het niet loont om de winkel open te houden. De retail gaat er natuurlijk altijd van uit dat iedere klant er één is maar als de personeelskosten de omzet – laat staan winst – hoger zijn dan heeft dat geen zin. Daarom raden wij aan om vooraf altijd even de website van de te bezoeken winkel te bekijken of desnoods ook even te bellen. Om het contact met het winkelpersoneel en showroommedewerkers zoveel mogelijk te beperken kan het ook geen kwaad om vooraf in te winnen via internet, e-mail of telefoon. Dan kan het contact in de winkel zoveel mogelijk worden beperkt en past ook beter bij het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Webshops

De webshops van de kampeerwinkels zijn uiteraard altijd geopend. Ook daar kan uiteraard gebruik van worden gemaakt en het is bovendien wel zo veilig. Bovendien hebben diverse webshops vanwege de coronacrisis extra aanbiedingen online staan.

Like dit artikel
Tweet dit artikel