Kampeer en Caravan Jaarbeurs

kampeerzaken.nlNog even en de Kampeer en Caravan Jaarbeurs opent weer haar deuren. Van vrijdag 21 oktober tot en met dinsdag 25 oktober 2011 kunnen de vele tienduizenden bezoekers op deze compleet uitverkochte kampeerfbeurs zich verheugen op een aantrekkelijk programma en een nagenoeg compleet aanbod kampeermiddelen.

 

Zo krijgen ze op deze beurs de nieuwste modellen toercaravans, kampeerauto’s, vouwwagens, tenttrailers en voortenten gepresenteerd, met uiteraard alle denkbare toebehoren en accessoires.


 

kampeerzaken.nlEn wie alvast zeker wil zijn van een ideale kampeerbestemming voor het nieuwe seizoen kan terecht bij gespecialiseerde exposanten die alles weten over campings in aantrekkelijke gebieden in binnen- en buitenland. Genieten staat centraal op de kampeerbeurs, niet alleen van alle die mooie nieuwe mogelijkheden op het gebied van mobiele recreatie, maar zeker ook van de vele bruisende mini-events. De beursorganisatie heeft zorggedragen voor een breed scala aan verrassende, inspirerende, leerzame demonstraties en presentaties. Variërend van koken op de camping, proefritten met kampeerauto’s, muziek- en theatervoorstellingen tot verkiezingen, veilingen en zelfs een kijkje in de toekomst van tentdoek met het belevingspaviljoen ‘Outdoor Living in the Future’.

 

Kampeerzaken.nl veiling
kampeerzaken.nlAltijd populair en druk bezocht zijn de veilingen van Kampeerzaken.nl bij het terras in hal 12. Presentator Marc Tielemans veilt elke dag behalve dinsdag een groot aantal kampeerproducten, ter beschikking gesteld door tientallen bedrijven, variërend van een handige accessoire tot complete tenten.

 

Op zondag wordt zelfs een camper geveild. Deze prachtige Laika X710R halfintegraal kampeerauto is op vrijdag en zaterdag al te bewonderen.
De veilingen beginnen om 11.30, 13.30 en 15.30 uur.

 

Outdoor Living in the Future
In deze futuristische presentatie in hal 11 (stand A032) beleven de bezoekers door middel van een bijzondere beeld- en geluidsshow de mogelijke nieuwe eigenschappen van tentdoek. Straks is geen insectenspray meer nodig maar kan het tentdoek de muggen verjagen en worden mobiele telefoons en laptops opgeladen via energieopwekkende cellen op het doek.
 

Designwedstrijd
In dit paviljoen zijn tevens de tien genomineerde designs te zien van de wedstrijd ‘Ontwerp uw eigen windscherm’. De beursbezoekers vormen de jury en kunnen ter plekke stemmen op een favoriet. De winnaar mag het zelf ontworpen scherm als prijs mee naar huis nemen. Elke bezoeker die een stem uitbrengt krijgt een bijzonder handige sleutelhanger annex haringtrekker mee naar huis, een waar collector’s item.

 

Fietsparcours
Kamperen en fietsen gaan hand in hand, vaak gaat de tweewieler mee achterop de caravan of kampeerauto. Op het Fietsparcours in hal 12 kunnen proefritten worden gemaakt met de laatste modellen, traditionele tweewielers maar ook de razend populaire e-bikes. Beixo, Bikkel Bikes, Brabantbike, Dutch Bicycle Group, EQ-Bikes en Keola hebben de fietsen beschikbaar gesteld. Ook de Nimoto, een lichtgewicht elektrische scooter, mag op het testparcours aan de tand worden gevoeld.

 

Kopen op de camping
Ook kamperen en barbecueën zijn synoniem aan elkaar. Professionele koks demonstreren in hal 11 (stand D074) op de gasbarbecues van Outdoorchef dat koken op de camping geen beperkingen kent. Van pizza’s tot wentelteefjes en van tosti’s tot chocolade muffins. De bezoekers kunnen heerlijk proeven en zelf ervaren hoe de meest uiteenlopende gerechten volgens het nieuwe camping koken kunnen worden bereid.

 

Trekhaak Gezocht!
Aan gezellige terrassen geen gebrek op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs. Zeer verleidelijk in hal 8 is het charmante Franse Café du Jour vol ’joie de vivre‘ waar kan worden genoten van de theatervoorstelling Trekhaak Gezocht! Theatermaker Tjerk Ridder reisde in 2010 zonder auto, maar met teckel Daags en zijn gitaar, onder het motto ‘Je hebt anderen nodig om verder te komen’ langs de Europese Culturele Hoofdsteden 2010. Een onderzoek naar gastvrijheid, welwillendheid en mogelijkheden in Europa. Na het voltooien van de liftreis maakte Tjerk Ridder de theatervoorstelling, die de indrukken en ontmoetingen van onderweg via liedjes, tekst en beeld laat samensmelten tot een ‘Theatrale Road movie’.

 

Zangduo
De theatervoorstelling wordt afgewisseld met optredens van het zangduo HermanHerman, oftewel vocalist Herman van Doorn en gitarist Herman Onnen. Het duo ontmoette elkaar begin 2003 in het vulkanische landschap van de Franse Auvergne waar het idee ontstond om het oeuvre van Michel Fugain te vertalen naar het geluid van vandaag. Dat wordt dus volop genieten in het Café du Jour van oude Franse klassiekers in een nieuw jasje van ‘de mannen van het Franse lied’.

 

Bierstube
Ook Duitsland, één van de populairste vakantielanden onder de kampeerders, laat zich niet onbetuigd op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs. In hal 7 wanen de bezoekers zich in de gezellige Bierstube te gast bij de oosterburen en kan worden genoten van traditionele hapjes en drankjes. Het optreden ieder uur van een gezellige Schlagerzanger maakt de Duitse sfeer compleet.

 

Kids Corner
Terwijl de ouders genieten bij de vele stands worden de kindertjes professioneel beziggehouden in de Kids Corner in hal 9 (stand A0510). De kleintjes kunnen ademloos genieten van de vrolijke en grappige Twinkel Show On Tour die ongeveer 20 minuten duurt. De jongens en meisjes, maken kennis met uiteraard Aartje Twinkel zelf, maar ook met zijn dierenvrienden Diederik Das en Frix de Vos. De show belooft weer een dolle boel te worden met dans, zang, avontuur, toveren en natuurlijk schaterlachen.

 

De shows worden van vrijdag tot en met maandag ten uitgevoer gebracht om 11.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur. Tussen de shows door kunnen de kinderen ook komen spelen en knutselen. Op dinsdag wordt er ook geschminkt.

 

Kraak de Camper Kluis
Bezoekers die meedoen aan ‘Kraak de Camper Kluis’ in hal 7 maken kans op twee weken gratis gebruik van een topmerk camper van Bürstner, Carado, Dethleffs, Hymer, L.M.C., Sunlight of T.E.C. De spelregels zijn heel eenvoudig: bemachtig een van de gratis kluiscodes die bij de beursentrees gratis worden uitgedeeld en check of de kluis kan worden gekraakt.

 

Camper Proefritten
Voor het eerst kunnen tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs gratis proefritten met een camper worden gemaakt in Utrecht. De ongetwijfeld vele belangstellenden kunnen zich aanmelden op de stands van Bürstner, Dethleffs, LMC, Hymer, Knaus, Niesmann + Bisschoff, PLA en Weinsberg.

 

Om echt zeker te zijn van een proefrit is het verstandig om voorafgaand aan de beurs alvast een reservering te maken via www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl

 

Wijs op Reis Plein
Op het Wijs op Reis Plein in Hal 10 (stand D025) krijgen de beursbezoekers volop informatie en handige tips van experts van Bovag, Dometic, Gimeg, Truma, Thule, Reich en Thetford. Bovendien zijn in de nabijgelegen Kampeershop veel noviteiten te zien en te koop.

 

Kampeerauto van het Jaar
De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) organiseert tijdens de beurs de traditionele verkiezing van de Kampeerauto van het Jaar. Het beurspubliek vormt de jury en kan een stem uitbrengen op de twaalf genomineerde campers die over de hele beurs staan verspreid. De jurerende bezoekers worden beloond met een aardige attentie. De prijsuitreiking is op dinsdag 25 oktober om 14.00 uur.

 

Caravan en Camper van het Jaar
Ook de KCK, de Kampeer en Caravan Kampioen van de ANWB, houdt een belangrijke verkiezing, want professionals uit de branche kiezen de Caravan en Camper van het Jaar. De winnaars van deze prestigieuze vakprijzen worden bekendgemaakt op vrijdag 21 oktober om 11.00 uur en uiteraard zijn de winnende caravan en camper alle beursdagen te bewonderen op de stand van KCK in hal 10 (stand D010).

 

Skoda driving experience
Op het buitenterrein, bereikbaar vanaf hal 9, kan worden ervaren waartoe de Škoda Yeti in staat is. Bezoekers kunnen meerijden in één van deze slimme SUV’s die zwaar op de proef worden gesteld met hindernissen, van een zeer steile beklimming tot een uiterste test van het geavanceerde 4×4 systeem.

 


Sander en Jessica

Op zondag 23 oktober is het om 12.00 uur en 15.00 uur weer groot feest tijdens de Meet & Greet met Sander en Jessica in hal 7 op de stand van Eriba-Hymer( A068) 7. Het razend populaire duo van het veelbekeken populaire tv-programma Campinglife gaat graag in gesprek met de vele fans en poseert met plezier voor een leuke foto samen.

 

Kortingskaartjes
De openingstijden van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs, de grootste kampeershowroom van Nederland, zijn dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie en kortingskaartjes zie www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl. Kinderen tot en met 18 jaar onder begeleiding mogen gratis naar binnen.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel