Kampeer en caravan industrie toont vertrouwen

kampeerzaken.nlUit het grote aantal aanmeldingen voor de komende Kampeer en Caravan Jaarbeurs, die van 15 t/m 21 oktober in de Jaarbeurs te Utrecht wordt gehouden, blijkt dat de kampeer en caravan industrie alle vertrouwen in de toekomst heeft.

 

Het aanbod is nog groter dan vorig jaar en alle deelnemende merken van vorige editie zijn weer aanwezig, waardoor de status van de beurs als het grootste kampeerevenement van Nederland is verzekerd.

 

De Kampeer en Caravan Jaarbeurs is traditiegetrouw het podium waar de modellen voor het nieuwe seizoen worden gepresenteerd. Ook dit jaar staan veel noviteiten op het programma.


 

Consument is voorzichtig, maar markt trekt aan

“De recessie laat natuurlijk ook onze branche niet koud”, zegt Aad Koster, directeur van de Nederlandse Vereniging voor de Kampeer en Caravan Industrie. “Het is logisch dat de consument nu even voorzichtig is met het aanschaffen van een kampeermiddel. Dat is echter niet meer dan uitstel. De markt zal aantrekken. We zien zelfs dat kamperen weer aan populariteit wint door de economische situatie.”

 

“Sommige exposanten hebben voor mij al een tipje van de sluier opgelicht”, zegt Saskia Poulissen, Project Manager van de beurs. “Ik mag daar nu nog niets over zeggen, maar beloof de bezoekers een aantal mooie noviteiten. En voor het eerst sinds jaren is er deze zomer weer een toename van het aantal kampeerders met 2,8 miljoen boekingen aldus de ANWB, dat zien wij als een positief signaal voor de komende editie.”

 

Groot en breed aanbod
Of het nou gaat om de rijpositie achter het stuur van een camper, de keukenruimte van een caravan of de stevigheid van een voortent: alle mogelijkheden liggen binnen handbereik op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs. De ruime opzet van de beurs garandeert een goede toegankelijkheid en het personeel op de stands helpt graag met vragen of een demonstratie.

En omdat er honderden caravans, campers, vouwwagens en stacaravans op de beurs staan kunnen ter plekke de verschillende merken en typen vergeleken worden. Uiteraard staan er ook de allernieuwste modellen en primeurs. Zo biedt de beurs in één dag een breed overzicht van kampeerproducten.

 

Ideeën opdoen
Ook voor kampeeraccessoires is de Kampeer en Caravan Jaarbeurs de ideale plek. Nieuwe snufjes,  handige vondsten en langgezochte accessoires worden eindelijk gevonden. Samen met de Familieroute, de toeristische informatie, de demonstraties en de workshops maakt dit een bezoek aan de Kampeer en Caravan Jaarbeurs tot een nuttig en gezellig dagje uit met de hele familie, want kinderen tot en met 16 jaar hebben gratis toegang tot de beurs.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel