Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023 is veel meer dan een beurs

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023, Utrecht

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023 is veel meer dan een beurs

De Nederlandse liefde voor kamperen en het buitenleven is een fenomeen dat generaties overspant. Het is dan ook geen verrassing dat de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023 een evenement is dat met grote verwachtingen wordt tegemoetgezien.

Van 4 tot 8 oktober wordt in Utrecht het epicentrum voor kampeerliefhebbers en avonturiers. De gastheer is de Jaarbeurs. Deze overbekende locatie, die zowel met het openbaar vervoer als met de auto uitstekend bereikbaar is, staat dan vol met de allernieuwste kampeermiddelen.

Meer dan een beurs

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023 is een evenement dat de veelzijdigheid van het kampeerleven in al zijn facetten belicht. Van de nieuwste innovaties op het gebied van campers en caravans tot workshops die de bezoeker nieuwe vaardigheden bijbrengen; het evenement biedt voor elk wat wils. Het is een niet te missen gelegenheid voor iedereen die van het buitenleven houdt en zich wil laten inspireren voor toekomstige avonturen. De Kampeer & Caravan Jaarbeurs belooft echter meer te zijn dan een simpele tentoonstelling van glanzende caravans en campers. Bezoekers krijgen bijvoorbeeld de kans om hun favoriete e-bike te testen op een speciaal aangelegd fietsparcours.

Innovaties en nieuwe producten

Hoe veelzijdig de beurs ook is, de introductie van nieuwe producten en technologieën is natuurlijk wel een van de belangrijkste aspecten van de beurs. Diverse merken zullen er de nieuwste campers, caravans en vouwwagens presenteren die luxe en praktische functionaliteit combineren. Uiteraard zullen er ook een heleboel nieuwe accessoires en toebehoren te zien zijn.

Duurzaamheid als focus

Duurzaamheid krijgt dit jaar bijzondere aandacht. De uitreiking van de Duurzame KampeerAwards markeert deze focus. Deze prijs beloont niet alleen het meest duurzame kampeermateriaal, maar ook de meest verantwoorde kampeerplek of innovatief concept dat een positieve impact heeft op onze planeet.

ANWB Camper en Caravan van het Jaar Verkiezing

Op woensdag 4 oktober staat ook een speciaal moment gepland: de presentatie van de ANWB Camper en Caravan van het Jaar Verkiezing. Deze jaarlijkse gebeurtenis erkent de meest opmerkelijke en innovatieve voertuigen in hun respectievelijke categorieën.

Educatieve aspecten

Het Camping Theater biedt een podium voor lezingen en workshops die zich richten op alle aspecten van het kampeerleven. Van duurzaam reizen tot het bereiden van maaltijden in de open lucht, het aanbod is divers.

Kinderactiviteiten

Voor gezinnen met kinderen is er ook genoeg te beleven. Er zijn speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zoals een speurtocht en diverse knutselworkshops, waardoor ook de jongste bezoekers een onvergetelijke dag kunnen beleven.

Veiligheid en gezondheid

In deze tijden van veranderende gezondheidsrichtlijnen, met name nu we de coronapandemie nog vers in het geheugen hebben, is het belangrijk te vermelden dat de organisatie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs alle nodige maatregelen neemt om een veilige omgeving te creëren. Er zijn voldoende sanitaire voorzieningen en er wordt gezorgd voor een goede doorstroming van bezoekers om eventuele ophopingen te voorkomen.

Tickets

De ticketverkoop is reeds gestart, een dagkaart kost € 14,00. Een dagkaart voor kinderen van 4 t/m 12 jaar kost € 1,00 terwijl er voor tieners van 13 t/m 17 jaar € 7,00 betaald moet worden. Aan de kassa kan alleen met een pinpas worden betaald.

Like dit artikel
Tweet dit artikel